Zalen huren & corona: FAQ

LAATSTE UPDATE 21/09/2020

CC Wevelgem volgt de updates van de Nationale Veiligheidsraad op de voet. We merken dat er heel wat vragen rijzen omtrent het huren van onze zalen tijdens (en na) deze coronaperiode. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Net zoals de coronacrisis en de aanpak ervan, zullen de richtlijnen ook regelmatig wijzigen.

Eerst nog even dit:

  • Georganiseerde activiteiten met een max. van 50 personen zijn toegelaten in onze socio-culturele infrastructuur. Dit mits inachtneming van de veiligheidsafstanden, de algemene richtlijnen en de relevante protocollen. 
  • Alle activiteiten met een zittend publiek met een max. van 200 personen zijn toegelaten in onze socio-culturele infrastructuur. Dit op voorwaarde dat de algemene richtlijnen en de relevante protocollen worden gevolgd en de activiteit groen licht krijgt volgens de CERM-tool.
  • Een mondmasker is verplicht wanneer er geen 1,5m afstand gehouden kan worden. Enkel voor het bespelen van een instrument of het nuttigen van een drankje of eten kan het mondmasker afgezet worden.
  • Het aanbieden van drank- of etenswaren tijdens activiteiten in de socio-culturele infrastructuur is toegelaten, op voorwaarde dat de organisator voldoet aan de voorwaarden van de geldende coronagidsen horeca.

Als zaalhuurder dien je steeds de veiligheidsrichtlijnen na te leven. Hanteer daarbij 4m² per persoon voor zittende activiteiten en 10m² per persoon voor activiteiten met beweging. Doe een mondmasker aan en was/ontsmet regelmatig de handen.

Capaciteit zalen 

Basisprotocol cultuur  

Alle gidsen & info departement cultuur

Coronagids sociaal-cultureel volwassenenwerk en amateurkunsten

Activiteit

Beschikbaarheid lokalen

Plaatsbezoeken

Annuleren