Wevelgemse fietskoeriers brengen je boodschappen gratis thuis

 

In de drie Wevelgemse deelgemeenten kan je een beroep doen op fietskoeriers om je boodschappen van de openbare markt tot bij je thuis te laten leveren. En dat helemaal gratis.

Zowel in Wevelgem (woensdagvoormiddag), Moorsele (donderdagvoormiddag) en Gullegem (vrijdagvoormiddag) kan je je boodschappen afgeven aan een koerier op zijn standplaats op de markt. Je herkent deze fietskoerier aan zijn blauwe jas.
Vanaf 21 februari 2018 wordt op de Wevelgemse markt gestart met een aangepaste tijdsregeling: daar kan je al vanaf 7u30 (tot ten laatste 12 uur) je goederen afgeven. In de deelgemeenten Moorsele en Gullegem kan dit tussen 9 en 12 uur.
De koerier geeft jou een ontvangstbewijsje en een afspraak met tijdstip waarop jouw goederen thuis zullen geleverd worden.

Boodschappen van de markt in Wevelgem worden enkel in Wevelgem geleverd, die van Moorsele in Moorsele en die van Gullegem in Gullegem.

Het gaat hier ook om alledaagse boodschappen. Grote hoeveelheden worden niet aan huis gebracht.

Heb je nog vragen? Neem dan zeker contact op met Nele Heytens, ambtenaar welzijnsaspecten (056 43 34 16 - nele.heytens@wevelgem.be) of Robbe Deflo, ambtenaar lokale economie (056 43 35 68 of robbe.deflo@wevelgem.be ).

Opgelet: De Fietskoeriers gaan er even tussenuit vanaf 25 juli t.e.m. 10 augustus 2018. Op woesndag 15 augustus is er geen markt, maar vanaf donderdag 16 augustus staan ze terug paraat om je boodschappen thuis te leveren.

In de pers:

http://www.focus-wtv.be/video/gratis-boodschappendienst-op-marktdag-wevelgem

http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/economie/wevelgem-pakt-uit-met-gratis-fietskoeriers/article-normal-294185.html

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/01/04/gedaan_met_zwaretassenzeulen/

http://www.fietsberaad.be/nieuws/Paginas/Wevelgemse-fietskoeriers-brengen-boodschappen-van-de-markt-gratis-thuis-.aspx

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180110_03290688

http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/economie/naar-de-markt-in-wevelgem-laat-je-boodschappen-thuis-bezorgen/article-normal-294523.html