Wevelgemse fietskoeriers brengen je boodschappen gratis thuis

In de drie Wevelgemse deelgemeenten kan je een beroep doen op fietskoeriers om je boodschappen van de openbare markt tot bij je thuis te laten leveren. En dat helemaal gratis.

Als marktbezoeker kun je jouw boodschappen afgeven aan de Wevelgemse koeriers. De koeriers springen op hun elektrische bakfiets en leveren de boodschappen gratis op de afgesproken plaats en tijdstip af. Veel bezoekers komen wekelijks naar de markt om mensen te ontmoeten en een praatje te slaan. Dankzij dit project kunnen mensen vaker met de fiets naar de markt komen, ook al hebben ze veel boodschappen nodig. Ouderen en minder mobiele mensen kunnen hierdoor weer zelfstandig naar de markt gaan. De auto kan vaker thuis gelaten worden, een pluspunt voor de mobiliteit én het klimaat.

Zowel in Wevelgem (woensdagvoormiddag), Moorsele (donderdagvoormiddag) en Gullegem (vrijdagvoormiddag) kan je je boodschappen afgeven aan een koerier op zijn standplaats op de markt. Je herkent deze fietskoerier aan zijn blauwe jas.

Op de Wevelgemse markt kan je al vanaf 7u30 (tot ten laatste 12 uur) je goederen afgeven.  In de deelgemeenten Moorsele en Gullegem kan dit tussen 9 en 12 uur.  

Boodschappen van de markt in Wevelgem worden enkel in Wevelgem geleverd, die van Moorsele in Moorsele en die van Gullegem in Gullegem. 

zo dichtbij award

Wevelgemse Fietskoeriers vallen in de prijzen!

Het project won een Zo Dichtblij-Award in de categorie 'Ondernemende Kern'. Deze award wordt uitgereikt door Bond Beter Leefmilieu, Unizo en Gezinsbond, om de aandacht te vestigen op het belang van lokaal verankerde initiatieven in de strijd tegen de klimaatverandering.  De jury houdt van het innovatieve karakter van dit project en de meerwaarde voor het economische circuit. vaak meerdere uitdagingen tegelijk aanpakken. Zo stimuleren de Wevelgemse fietskoeriers niet enkel de lokale handel, maar zorgt er ook voor dat mensen langer kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven.

Fietskoeriers in beeld