WelKOM BUTN

Wevelgem wil jong én minder jong naar buiten brengen. Om te spelen (het speelweefselplan), om wild te spelen (Wildebras), om elkaar te ontmoeten en zoveel meer. Het maakt niet uit met wie, wanneer, voor wat, waar of op welke manier: Kom gewoon #BuTN! 

 

➤ Zondag 3 juni: Workshop Miniatuurdorp - Constant Permekestraat  Wevelgem - 14u00 tot 17u00 - Gratis | ouders en kinderen

Wat?

Een ministad bouwen voor playmobil mannetjes, of voor de vele kleine diertjes die onze stukjes groen rijk zijn. Met miniatuur stokjes, kleine takjes, touw, rekkers, lijm, bladeren, ... bouwen we samen één grote miniatuurstad, inclusief rivieren, bergen, straten, speeltuinen, vijvers, … Alles wat we in onze echte stad zouden willen hebben. 

Leeftijd?

Richtleeftijd Vanaf 5 jaar, iedereen is echter welkom om te ravotten met het wildebras materiaal.

Handig?

Breng genoeg creativiteit en ideeën mee.  Wij zorgen voor bouwmaterialen en bewoners van onze stad. 

 

➤ Woensdag 4 juli : Soft Adventure Playground - Dreef Ter Winkel Gullegem - 14u00 tot 17u00 - Gratis | ouders en kinderen

Wat?

We toveren de groenzone aan Dreef Ter Winkel in GUllegem om tot een eerste Pop Up Adventure Playground in Wevelgem.  Naar het voorbeeld van Adventure Playgrounds in het buitenland kunnen kinderen gebruik maken van allerlei materialen om te bouwen, te creëren, te knutselen, te spelen, ... Niets moet, alles mag. Kinderen baas en volwassenen kijken.  Voor deze Pop Up editie wordt gebruik gemaakt van 'soft'-materialen. Dus nog geen getimmer, geboor of gezaag (dat sparen we op voor de zomermaanden), maar wel al de nodige prikkels om Dreef ter Winkel om te toveren tot één grote speelzone vol spelplezier.

Leeftijd?

Alle leeftijden.

Handig? 

Breng kleren mee die vuil mogen worden. 

 

 ➤ Vrijdag 31 augustus: Apéromousse - Site Ter Meersch - 16u - Gratis | ouders en kinderen

Schuim en muziek. Meer is niet nodig om er een grandioos feestje van te maken. Wie er in Gullegem bij was, wil er gegarandeerd terug bij zijn! Wie er niet bij was, wil dit geen tweede keer missen!

Kom de vakantie in stijl afsluiten!

 

➤ Zaterdag 01 september: Nacht van de Wildebras - vanaf 17:00-  Gratis | ouders en kinderen - Inschrijven nodig

Wat?

Voor de tweede maal organiseert Wildebras een avond- en nachtactiviteit voor ouders en hun kinderen.  Dit om de grote vakantie in stijl af te sluiten.  We kamperen op een mooie groene site in Groot-Wevelgem, maken vuur, koken samen, spelen en genieten van de avond die valt over onze mooie gemeente. 

Leeftijd?

Richtleeftijd: voor iedereen toegankelijk.  (Ouders en kinderen samen)

Handig?

Breng tent, slaapgerief, eten, drank en ook (indien je het hebt) wat materiaal om te koken mee. Wij voorzien aanvullend ook wat avontuurlijk materiaal om te koken en te ravotten. 

Inschrijven!

We laten twintig gezinnen toe op deze avond- en nachtactiviteit. Alles is gratis, maar inschrijven wel verplicht via jeugddienst@wevelgem.be

 

➤ Vrijdag 28 september - Burning Kid - Groenzone Normandiëstraat - 17u00 (tot na zonsondergang) - gratis - inschrijven niet nodig | Voor iedereen

Wat?

Burning Kid DeLuxe kunnen we zien als een uitbreiding van de vuurworkshop. We hernemen de vuurworkshop die we in 2017 te Moorsele reeds organiseerden en leren vuur maken met vuurstokken en natuurlijke materialen.  Tegelijkertijd bouwen we een standbeeld dat we ritueel in de fik steken om zo afscheid te nemen van het WIldebras seizoen.  We genieten samen rond het kampvuur met een marshmallow. 

Leeftijd?

Richtleeftijd Vanaf 7 jaar, iedereen is echter welkom om de initiatie vuur maken voor kinderen te volgen en te genieten van het vuur. 

Handig?

Breng enkele houtblokken mee. 

 

WILDE PLEKKEN

 

Ontdek de plekken waar kampen bouwen kan, vuile kleren moeten en wildebrassen groeien!

 

KSA HEEM GULLEGEM

 

NORMANDIESTRAAT WEVELGEM (Groenzone nabij Unigom Wevelgem)

 

GROEN LINT MOORSELE

 

PARIDAANSTRAAT WEVELGEM

 

VINKESTRAAT WEVELGEM

 

Hou deze pagina in de gaten voor meer info of schrijf je in op onze nieuwsbrief via butn@wevelgem.be.