WelKOM BUTN

Wevelgem wil jong én minder jong naar buiten brengen. Om te spelen (het speelweefselplan), om wild te spelen (Wildebras), om elkaar te ontmoeten en zoveel meer. Het maakt niet uit met wie, wanneer, voor wat, waar of op welke manier: Kom gewoon #BuTN!

 

Voor iedereen:

➤ Zondag 18 juni: Ouder-kind Yoga + de vier natuurelementen - Watertoren Gullegem -10u00-12u30-  €9 (ouder+kind)  inschrijven via sportdienst@wevelgem.be, www.webshop.wevelgem.be of 056 43 35 60

Als ouder kan je genieten van een 'aardse' ouder-kind yogasessie. Ouder-kind yoga is ideaal om tijd met elkaar door te brengen en de band met je kind op een speelse manier te versterken. Deze sessie is geschikt voor kinderen van het 3e kleuter tot en met het 6e leerjaar. Na de yoga kan je als eerste een kijkje nemen in de watertoren. Voor en na het bezoek aan de watertoren kunnen de kinderen deelnemen aan activiteiten rond de thema's vuur, lucht en aarde. Facebook: http://bit.ly/2rTjtoe 

➤ Woensdag 12 juli - bibnick - BIB in het Park - vanaf 11u30 - gratis - inschrijven niet nodig

De Bib in het Park wordt voor 1 dag Park van de bib. Over de middag nodigen we iedereen uit voor een picknick met aperitiefje en koffie.

Er zijn grote spelen in het park, we bouwen een reuzengrote constructie met bamboestokken en je kan je eigen button of magneet ontwerpen.

Breng zelf je picknick mee.

➤ Zondag 16 juli - Aperomousse - Gullegem (omgeving KSA jongens/ sporthal) - 10u30-14u00 - gratis - inschrijven niet nodig

We zorgen voor een combinatie van water, eten en schuim. Vergeet dat subtropisch zwemparadijs, ontdek Gullegem aqua! Breng eigen picknick, waterspeelgoed en zwemgerief mee. Misschien zijn droge kleren ook geen overbodige luxe.

➤ Zaterdag 12 augustus - Festival Animal - Vanbutseles molen, Vinkestraat - 14:00-18:00 - gratis - inschrijven niet nodig

De 'witte' molen in Wevelgem heropent zijn deuren. Jonge gezinnen kunnen er een 'beestige' namiddag beleven vol avontuur. De allerkleinsten genieten van een levendige vertelsessie en voor de oudere kinderen (6-12jaar) is er een speelse zoektocht in en rond de molen. Tussendoor kan je kennismaken met enkele boerderijdieren.

➤ Zaterdag 30 september - voorstelling 'Vreemde Vogels' Julie Delrue en Frederika Del Nero - Bergelen - om 14u30 en 16u - 8 - www.webshop.wevelgem.be

Vreemde vogels’ is een absurde en ontroerende voorstelling waar je letterlijk en figuurlijk het bos in gaat. Neem plaats in de observatiehut en ga helemaal op in de natuur. Voor jong en oud vanaf 6 jaar.

 

Voor ouders én kinderen:

➤ Woensdag 17 mei

Workshop Kampen Bouwen - Groen Lint Moorsele

Zie hier alle foto's 

➤ Zaterdag 17 juni

Workshop Minivlotjes maken - D' Oude Leie - 14u00 tot 17u00 - Gratis

Wat?

Iedereen gaat aan de slag met takken, touwen, vlaggen, flessen, etc…    Wie bouwt het mooiste vlot? En welk vlot wint de snelheidswedstrijd? Een activiteit die zowel voor papa’s, mama’s als kinderen creativiteit en inzicht vereist.  Test je vlot op het water, verbeter de ligging, …  

Leeftijd? Ingeschat vanaf 5 jaar. Jongere kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de speelterreinen.

 

➤ Zaterdag 01 juli

Workshop Vuur Maken - Overheulestraat Moorsele - 14u00 tot 17u00 - Gratis

 Wat?

Met vuur spelen is plezant en zeer leerrijk. Net door kinderen met vuur in contact te laten komen, leren ze de gevaren en de kracht ervan kennen. Tijdens deze namiddag mogen kinderen zelf hun kampvuur maken op verschillende manieren. Eindigen doen we met een groot kampvuur.

 Leeftijd?  Vanaf 4 jaar.

Handig? We vragen om 1 houtblok entree mee te nemen.

 

➤ Zaterdag 15 juli

Workshop Bouw je eigen speeltuin - Reutelstraat - 14u00 tot 17u00 - Gratis

Wat?

Het doel is om op zelfgemaakte speeltuigen in je tuin te kunnen spelen. Samen knutselen we een minitrampoline, een wipstoel of (voor de allerkleinste onder ons) een schommel in elkaar.  Tijdens deze namiddag leer je werken met boren, zagen, …  en ga je naar huis met één van de buitenspeeltuigen.   

Leeftijd?  Vanaf 7 jaar. Jongere kindjes zijn zeker welkom en kunnen naar hartelust kampen bouwen en schommels versieren.  Iedere leeftijd kan zijn speeltuigje maken.  

Handig?  We voorzien een grote basis aan materiaal, maar wie wil meedoen, mag gerust ook zijn gereedschapskist meenemen.

 

➤ Zaterdag 02 september

Workshop Mikken & Schieten - feestweide Kerkstraat Gullegem - 14u00 tot 17u00 - Gratis

Wat?

Kinderen en hun ouders krijgen de kans om te schieten met katapulten, zelfgemaakte bogen of zelfs fietskatapulten. We leren mikken, risico's inschatten en vooral veel doelwitten raken.  

Leeftijd? Voorgestelde leeftijd vanaf 5 jaar. Jongere kinderen kunnen naar hartenlust spelen in de weide.

Handig? We voorzien ook materiaal om zelf minibogen te maken. Iedere stevige tak of rekker is welkom. Neem gerust ook je eigen katapult en steentjes mee.

 

➤ Nacht van de Wildebras - Datum en locatie worden nog bepaald - 14u00 tot 17u00 - Gratis

 Wat?

Een avond- en nachtactiviteit voor ouders en hun kinderen. We kamperen op een mooie site in Groot-Wevelgem (locatie wordt nog bepaald), maken vuur, koken samen boven vuur, spelen en genieten van de avond
die valt over onze mooie gemeente.  

Leeftijd?  Richtleeftijd: voor iedereen toegankelijk.  

Handig?  Breng tent, slaapgerief, eten en drank mee. Wij voorzien materiaal om te koken en te ravotten.

 

Hou deze pagina in de gaten voor meer info of schrijf je in op onze nieuwsbrief via butn @wevelgem.be.