WelKOM BUTN

Wevelgem wil jong én minder jong naar buiten brengen. Om te spelen (het speelweefselplan), om wild te spelen (Wildebras), om elkaar te ontmoeten en zoveel meer. Het maakt niet uit met wie, wanneer, voor wat, waar of op welke manier: Kom gewoon #BuTN!

 

➤ Woensdag 17 mei: Workshop Kampen Bouwen - Groen Lint Moorsele | ouders en kinderen

Zie hier alle foto's 

➤ Zaterdag 17 juni: Workshop Minivlotjes maken - D' Oude Leie - 14u00 tot 17u00 - Gratis | ouders en kinderen

Zie hier alle foto's

 

➤ Zondag 18 juni: Ouder-kind Yoga + de vier natuurelementen - Watertoren Gullegem -10u00-12u30-  €9 (ouder+kind)  

Zie hier alle foto's

 

➤ Zaterdag 01 juli: Workshop Vuur Maken - Overheulestraat Moorsele - 14u00 tot 17u00 - Gratis | ouders en kinderen

Zie hier alle foto's

 

➤ Woensdag 12 juli - Bibnick - BIB in het Park - vanaf 11u30 - gratis - inschrijven niet nodig | Voor iedereen

Zie hier alle foto's

 

➤ Zaterdag 15 juli: Workshop Bouw je eigen speeltuin - Reutelstraat - 14u00 tot 17u00 - Gratis | ouders en kinderen

Wat? Het doel is om op zelfgemaakte speeltuigen in je tuin te kunnen spelen. Samen knutselen we een minitrampoline, een wipstoel of (voor de allerkleinste onder ons) een schommel in elkaar.  Tijdens deze namiddag leer je werken met boren, zagen, …  en ga je naar huis met één van de buitenspeeltuigen.   

Waar? Deze kleine oase van rust met haar honderdjarige boom bevindt zich langs de rode wandelpaadjes tussen Reutelstraat, Constant Permekestraat en Pieter Breughelstraat. Parkeren doe je het beste in 1 van die laatste 2. Maar het makkelijkste te bereiken met de fiets.

Leeftijd?  Vanaf 7 jaar. Jongere kindjes zijn zeker welkom en kunnen naar hartelust kampen bouwen en schommels versieren.  Iedere leeftijd kan zijn speeltuigje maken.  

Handig?  We voorzien een grote basis aan materiaal, maar wie wil meedoen, mag gerust ook zijn gereedschapskist meenemen.

 

➤ Zondag 16 juli - Aperomousse - Gullegem (omgeving KSA jongens/ sporthal) - 10u30-14u00 - gratis - inschrijven niet nodig | Voor iedereen

Zie hier alle foto's

 

➤ Zaterdag 12 augustus - Festival Animal - Vanbutseles molen, Vinkestraat - 14u00-18u00 - gratis - inschrijven niet nodig | Voor iedereen

De 'witte' molen in Wevelgem heropent zijn deuren. Jonge gezinnen kunnen er een 'beestige' namiddag beleven vol avontuur. De allerkleinsten genieten van een levendige vertelsessie en voor de oudere kinderen (6-12jaar) is er een speelse zoektocht in en rond de molen. Tussendoor kan je kennismaken met enkele boerderijdieren.

 

➤ Zaterdag 26 augustus - Nacht van de Wildebras - Leiebos - 17u00 -  Gratis | ouders en kinderen

 Wat? Een avond- en nachtactiviteit voor ouders en hun kinderen. We kamperen op een mooie site in Groot-Wevelgem (locatie wordt nog bepaald), maken vuur, koken samen boven vuur, spelen en genieten van de avond

die valt over onze mooie gemeente.  

Leeftijd?  Richtleeftijd: voor iedereen toegankelijk.  

Handig?  Breng tent, slaapgerief, eten en drank mee. Wij voorzien materiaal om te koken en te ravotten.

 

➤ Zaterdag 02 september: Workshop Mikken & Schieten - feestweide Kerkstraat Gullegem - 14u00 tot 17u00 - Gratis | ouders en kinderen

Wat? Kinderen en hun ouders krijgen de kans om te schieten met katapulten, zelfgemaakte bogen of zelfs fietskatapulten. We leren mikken, risico's inschatten en vooral veel doelwitten raken.  

Leeftijd? Voorgestelde leeftijd vanaf 5 jaar. Jongere kinderen kunnen naar hartenlust spelen in de weide.

Handig? We voorzien ook materiaal om zelf minibogen te maken. Iedere stevige tak of rekker is welkom. Neem gerust ook je eigen katapult en steentjes mee.

 

➤ Zaterdag 30 september - voorstelling 'Vreemde Vogels' Julie Delrue en Frederika Del Nero - Bergelen - om 14u30 en 16u00 - €8 - www.webshop.wevelgem.be| Voor iedereen

Vreemde vogels’ is een absurde en ontroerende voorstelling waar je letterlijk en figuurlijk het bos in gaat. Neem plaats in de observatiehut en ga helemaal op in de natuur. Voor jong en oud vanaf 6 jaar.

  

Hou deze pagina in de gaten voor meer info of schrijf je in op onze nieuwsbrief via butn @wevelgem.be.