Wegnemen graven

Vóór graven worden weggenomen, worden de nabestaanden hiervan op de hoogte gebracht door een bericht aan de ingangen van de begraafplaatsen, door bericht aan het graf zelf en zoveel als mogelijk ook persoonlijk met een brief.

  • De huidige coronamaatregelen zorgden er misschien voor dat het bezoek aan de begraafplaats even werd uitgesteld of op een andere manier is verlopen.
  • Hieronder vind je dan ook de graven waarop een bericht werd voorzien.  Heb je ondertussen dit bericht op de begraafplaats gezien en/of reeds contact gehad hierover met de dienst Burgerzaken, dan is het niet nodig opnieuw contact op te nemen. 

 Voor vragen neem je contact met de dienst Burgerzaken,    056  43 34 00 of maak een afspraak om langs te komen via  www.wevelgem.be/afspraakmaken.

Geconcedeerde graven (concessies)

Een hernieuwing/verlenging van een concessie moet aangevraagd worden vóór de vervaldatum.  Een concessie die niet verlengd wordt, wordt beschouwd als beëindigd en zal worden weggenomen. Meer info vind je hier: www.wevelgem.be/producten/graf-en-nisconcessies

Neem voor het verlengen van een concessie contact met de dienst Burgerzaken.

» Je vind hier, per begraafplaats, een overzicht van de concessies die vervallen in de loop van 2022:

» Weg te nemen concessies voorjaar 2021 !!!

Geconcedeerde graven (concessies) die niet werden verlengd, worden weggenomen.  Je vindt hier, per begraafplaats, een overzicht van de graven die gepland staan weg te nemen in het voorjaar 2021:

Niet-geconcedeerde graven (niet-gekochte grond)

Niet-geconcedeerde graven blijven gedurende een termijn van 15 jaar behouden.  Ze worden verwijderd vanaf 31 december 2021.  

Je vind hier, per begraafplaats, een overzicht van de niet-geconcedeerde graven die vervallen zijn in 2020.  Nabestaanden hebben de mogelijkheid om het niet-geconcedeerde graf over te brengen naar een concessie.  Neem hiervoor vóór 1 december 2021 contact met de dienst Burgerzaken.