Wandelroutes/OUD

In Wevelgem zijn er meerdere uitgestippelde wandelingen. Alle wandelingen zijn zorgvuldig uitgewerkt en brengen je langs de mooiste plekjes van de gemeente. De brochures zijn gratis verkrijgbaar in het gemeenteloket.

Wandelroutes

Wevelgemse parels

De verschillende heemkundige en erfgoedorganisaties ontwierpen samen met de dienst toerisme Wevelgem de prachtige route 'Wevelgemse parels'. Deze wandel- en fietsroute leidt je door de historische kernen van Moorsele, Gullegem en Wevelgem. Naast relicten uit de rijke vlasgeschiedenis krijgen ook andere monumenten, gebouwen en een aantal volksverhalen extra aandacht. 

Je kan per deelgemeente een aangename wandellus van om en bij de 5 km volgen. Mooie en rustige fietspaden verbinden deze drie lussen. De bijhorende brochure en kaart kosten 2,5 euro en zijn je gids in je ontdekkingstocht langs de rijke geschiedenis van Wevelgem.
 

Dementievriendelijke wandelingen: Op stap in je herinnering

Wandelen: wat goed is voor het lichaam, is goed voor de geest.  In een dementievriendelijk Wevelgem kan iedereen genieten van een ontspannende dementievriendelijke wandeling in elk van de drie deelgemeenten.  Haal oude verhalen en herinneringen op, kom zaken te weten over het gewone leven 60 jaar geleden en geniet van de zalige plekjes die je onderweg tegenkomt.  De wandelingen zijn geschikt voor buggies, rolwagens, … en zijn goed aangeduid.

De wandeling in Moorsele start aan WZC St-Jozef, die in Gullegem start aan WZC Het Gulle Heem. De wandeling in deelgemeente Wevelgem kan je starten aan WZC Elckerlyc of aan WZC St-Camillus. In de inkom van elk WZC kan je gratis een brochure meenemen die het traject van de wandeling duidt, en die meer informatie geeft over wat je tijdens de wandeling ontmoet.

Meer info

Gezinszoektocht Blob Bergelen - 3 km

Ga mee op avontuur met onze held Blob en zijn vriendje Yske de ijsvogel tijdens een gezinsvriendelijke zoektocht in de groene omgeving van het provinciedomein Bergelen in Gullegem. Natuur en plezier worden gecombineerd in een zoektocht van ongeveer 3 km voor groot en klein. De Blob zoektocht is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Download hier de wandeling.

 

Guldenbergwandelroute - 5 km, 9 km of 16 km

Naar aanleiding van 800 jaar Wevelgem werd door de Wandelclub Wecura, Pasar Wevelgem, de Heemkundige Kring Wibilinga en het gemeentebestuur de Guldenbergwandelroute uitgestippeld en bewegwijzerd. De afstand is 16 km, maar kan gemakkelijk ingekort worden tot 9 of 5 km.
 

Hoevenpad - 6,1 km of 10,4 km

Het hoevenpad sluit aan op het Kezelbergpad. In een grote boog wordt rond de dorpskom van Moorsele gewandeld. Het pad slingert zich tussen eeuwenoude hoeven en langsheen een paar mooie kapelletjes. Er kan 6,1 km of 10,4 km gewandeld worden. De wandeling werd uitgestippeld door de Wecura Wandelclub i.s.m. het gemeentebestuur.
 

Kezelbergpad - 9,6 km, 12,2 km of 15,9 km

Deze wandelroute situeert zich in de deelgemeente Moorsele en vertrekt vanuit de dorpskern naar en over de Kezelberg. Wijdse panorama's aan weerszijden van deze weg blijven boeien. Aan het Brits kerkhof kan het pad ingekort of uitgebreid worden (15,7 km of 12 km of 9,4 km).  De wandeling werd uitgestippeld door de werkgroep Wandelen (Wecura Wandelclub, Wibilinga en Pasar) i.s.m. het gemeentebestuur en Natuurpunt.
 

Overheulepad - 9,8 km of 13,5 km

Het pad trekt noordwaarts in de deelgemeente Moorsele en klimt langzaam naar de hoogte de Draaitap (ca. 30 m.), een mooie uitkijk op de streek. Ook de waterpachthoeve en het vliegveld liggen op het traject. De wandeling kwam tot stand door de Wecura Wandelclub i.s.m. het gemeentebestuur.
 

Meiboompad - 10 km

Een wandelroute langs de vele bezienswaardigheden die de deelgemeente Gullegem rijk is zoals de dwarsschuur van 't Goed te Wynckele, de Oude Pastorie,...  Deze wandelroute werd uitgestippeld i.s.m. de heemkringen De Meiboom en Wibilinga, Pasar, wandelclub Wecura en Natuurpunt. 
 

‘t Hogepad - 10 km


De tocht gaat voor een stuk over de kam van 't Hoge, een hoger gelegen deel van de deelgemeente Gullegem. Het golvend landschap biedt veel mooie vergezichten. De afstand bedraagt 10,9 km. Deze wandeling werd eveneens uitgestippeld door de Wecura Wandelclub en Pasar i.s.m. het gemeentebestuur.
 

Kloefhoekpad - 9 km of 11 km

Een wandelroute langs de vele wandelpaden, oude kerkwegels en groene zones in de deelgemeente Wevelgem. U beleeft tevens een stukje geschiedenis tussen historische hoeven en Vanbutseles Molen. Eveneens uitgestippeld i.s.m. Pasar, Wecura Wandelclub en Heemkring Wibilinga. De brochures zijn te krijgen in het gemeenteloket en in het gemeentehuis van Moorsele en Gullegem.
 

Nonnebospad - 8,5 km of 9,1 km

Deze wandeling leidt u langs de Leieboorden en doorheen het Leiebos. Uitgewerkt i.s.m. Pasar, Wecura Wandelclub en Heemkring Wibilinga. 8,5 km. De brochures zijn te krijgen in het gemeenteloket, in het gemeentehuis van Moorsele en Gullegem.
 

Keuntjespad - 10 km

Deze wandeling werd in 2000 opnieuw uitgestippeld door het gemeentebestuur i.s.m. Pasar Wevelgem, Wecura Wandelclub en de Heemkring Wibilinga. U wandelt langs het sportcomplex en langs de wandelwegen van de Sint-Theresiaparochie, langs het natuurgebied 'de Keuntjes en verder richting Menen. Op de grens Menen-Wevelgem ligt het Duits Militair kerkhof. Dit kerkhof biedt rust aan 48 049 Duitse militairen van 1914-18.
 

Kapelletjespad - 10 km


Deze wandeling is uitgestippeld in de kom van de deelgemeente Wevelgem, Deze route brengt u langs de getuigen van een bloeiende volksdevotie, kapelletjes. Uitgegeven i.s.m. Pasar, Wecura Wandelclub en Heemkring Wibilinga.

Geocache 'Moorsele's Mysteries' - 15 km

 

Wandeling Groen Lint Moorsele - 6,5 km of 15 km


Provinciale wandelingen kan je bestellen bij www.westtoer.be