Vakantieaanbod

Tijdens de schoolvakanties worden in Wevelgem, Gullegem en Moorsele verschillende speelpleinen en activiteiten georganiseerd.

Hieronder kan je per vakantie terugvinden welk speelpleininitiatief georganiseerd wordt.

Volgende zomer opnieuw speelpleinwerking in Moorsele. Ook de eerste twee weken van juli aanbod in Gullegem.

Voor veel ouders is het tijdens de zomervakantie puzzelen om voor elke dag en elke week een opvangoplossing te vinden voor hun kind. Daarom wil onze jeugddienst nu al communiceren over het aanbod speelpleinwerking in de volgende zomervakantie in onze drie deelgemeenten.

Haasje-over 

Haasje-over organiseert zoals elk jaar terug speelpleinwerking in Wevelgem gedurende de maand augustus. In de zomer van 2019 organiseren ze voor de derde jaar op rij speelpleinwerking in Gullegem. Dit opnieuw tijdens de laatste twee weken van de vakantie, van 19 augustus t.e.m. 31 augustus. Deze werking breidt uit en staat in 2019 open voor alle kinderen van peuterklas t.e.m. 6e leerjaar.

Haasje-Over in Wevelgem splitste sinds krokus 2018 op in twee werkingen: een voor kleuters in GBS Kweekstraat en een voor lagere school kinderen in de Porseleinhallen. Hierdoor is er geen beperking meer op het aantal inschrijvingen en zijn alle deelnemers zeker van hun plaats. Dat zal komende zomer ook zo zijn.

Ook in deelgemeente Moorsele valt iets nieuws te vertellen: na de proefdagen vorig jaar werd besloten een volledige week speelpleinwerking aan te bieden in Moorsele. Haasje-Over strijkt daar neer in school De Waterlelie van 19 augustus tot en met 23 augustus.

Daarnaast krijgt Haasje-Over een inhoudelijke upgrade. Vanaf de krokusvakantie worden iedere dag van de vakanties proevertjes voorzien waar de kinderen aan kunnen deelnemen. Hiervoor hoeven ze zich niet op voorhand in te schrijven. Naast deze proevertjes kunnen de kinderen per vakantie kiezen tussen kampen en daguitstappen. Belangrijk is dat ze zich hiervoor wel inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt.

Katjeduk

Nieuw is dat Katjeduk vzw, de vzw die in juli speelpleinwerking organiseert in Wevelgem, dat nu ook zal doen in Gullegem tijdens de eerste twee weken van de schoolvakantie: van 1 juli tot en met 12 juli. Zowel de speelpleinwerking van Haasje-Over in augustus als Katjeduk in juli vindt plaats in Kleuterschool De Gulleboom.

Voor de volledigheid nog even Wevelgem vermelden: speelpleinwerking Katjeduk zorgt voor speelpleinwerking in juli, Haasje-Over in augustus.

Kasper

Speelplein Kasper, de kleinere werking in de Levensboom te Wevelgem, staat open voor kinderen met een beperking en broer/ zus en organiseert werking van 5 tot en met 23 augustus 2019.

Inschrijven

Inschrijven voor het zomeraanbod van alle speelpleinwerkingen (Haasje-Over, Katjeduk én Kasper) kan vanaf zaterdag 11 mei 2019.

Online inschrijven kan hier