Computerruimte Easy-e-SpacE

Computerruimte Easy-e-Space

In mei 2007 heeft het Sociaal Huis van Wevelgem de deuren van een Easy-e-SpacE geopend. Dit is een project van de Federale overheid waarbij enkele specifieke locaties aangeduid worden om een openbare computerruimte te vestigen. Dit betekent dat de Easy-e-SpacE een plaats is die open staat voor het publiek, waar begeleiding wordt geboden en waar een aantal computers ter beschikking wordt gesteld om administratief werk te verrichten en te surfen op het internet. De doelstelling van de Federale Overheid, samen met het Sociaal Huis, is om de digitale kloof te helpen dichten.

In het buurtlokaal op het Wallaysplein bevindt zich zo'n Easy-e-SpacE. In deze ruimte worden meerdere PC’s ter beschikking gesteld, met gratis toegang tot het internet.

Iedereen kan terecht in de Easy-e-SpacE. Dan wordt er ook actieve begeleiding voorzien door vrijwilligers en de buurtwerker. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden, iedereen is welkom. Printen en scannen is dan ook mogelijk.

Op woensdagnamiddag van 14 tot 17 u. staat de ruimte voor kinderen en jongeren open voor computer- en internetgebruik.

Andere vaste openingsmomenten zijn er nog niet.

Regelmatig wordt een initiatiecursus gegeven voor mensen die slechts een gebrekkige of geen kennis hebben van computer/internet. Daar leren de deelnemers de basisbeginselen voor het gebruik van een computer en zetten ze hun eerste stappen op het internet.

Voorwaarden

Alle inwoners van Wevelgem.

Verantwoordelijke dienst

Sociaal Huis- Sociale dienst

Kosten

gratis