tournée minérale wevelgem

01 februari 202029 februari 2020

Tournée Minérale’ komt terug! Alle Belgen worden opnieuw opgeroepen om in februari een maand geen alcohol te drinken. Daar zijn goede redenen voor: alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Daarnaast kan alcohol voor heel wat moeilijkheden zorgen in het verkeer, op het werk, in relaties, … Door mee te doen met de campagne ga je bewuster nadenken over je alcoholgebruik en krijgt je lichaam de tijd om te recupereren. Ga dus de uitdaging aan! 

Tournée Minérale is hét moment om leuke zaken te leren kennen: Een mocktailworkshop, een alcoholvrije aperitief, … ook in Wevelgem staat vanalles geprogrammeerd tijdens deze maand!

Di 6 februari  

UITSTAP: KOFFIEBRANDERIJ GROOTMOEDERS KOFFIE

Neen, we bezoeken geen brouwerij, maar een koffiebranderij!

We zien hoe de ruwe koffie gekleurd en gemengd wordt. We maken kennis met het artisanale brandproces dat als sinds de oprichting in 1935 van toepassing is. Naast een bezoek aan de koffiebranderij, ontdekken we de geschiedenis van de koffie en de branderij in het koffiemuseum.

Het bezoek wordt afgesloten met twee heerlijke tasjes koffie, gecombineerd met een lekker progresgebak en krijgen we nog een koffiegeschenk mee naar huis.

We vertrekken om 13.45 uur vanuit Het Knooppunt. Wie dat wenst, kan ook rechtstreeks gaan maar dient hiervan te verwittigen.  We verzamelen dan aan de parking (Kleine Ieperstraat 11, Gullegem).

14 - 16 uur I € 13 euro I Grootmoeders Koffie, Kleine Ieperstraat 11, Gullegem of om 13.45 uur in LDC Het Knooppunt, Gulleheemlaan 20, Gullegem

Inschrijven: LDC Het Knooppunt, Gulleheemlaan 20, Gullegem. T. 056 43 20 80, hetknooppunt@wevelgem.be

Di 25 februari  

MOCKTAILICIOUS: 4 GEZONDE DRANKJES

Het is ok om (even) geen alcohol te drinken. Meer en meer is er een ruim aanbod van gezonde en lekkere drankjes. We maken in deze workshop 4 mocktails of gezonde drankjes. Om je feestje mee op te fleuren of gewoon om je dag keigoed te starten. In de deelnameprijs zitten de drankjes en een receptenboekje inbegrepen.

19.30 - 21.30 uur I € 25 of € 20 euro en 12 UiTPASpunten I Porseleinhallen, Cultuurpad 1 Wevelgem

inschrijven: CC Wevelgem, Acaciastraat 1 Weveglem. T. 056 433 495, cultuurcentrum@wevelgem.be

webshop: https://webshopwevelgem.recreatex.be/Tickets/Detail   
 

februari  

GENIET VAN EEN LEKKERE MOCKTAIL IN CAFETARIA DE AFSPANNING IN LDC HET KNOOPPUNT

We serveren gans de maand februari een heerlijke mocktail (alcoholvrije cocktail) in onze cafetaria De Afspanning. Kom deze dus zeker proeven.

Uiteraard blijven ook alcoholvrije wijn en bier op onze drankenkaart staan.