Spoorwegwerken voorjaar 2017

UPDATES:

29/03/2017: 1 april gaat de spooroverweg aan de Gullegemstraat ook open. Alle overwegen, behalve die aan de Weggevoerdenstraat, zijn dan open. Enkel slecht weer of onvoorziene omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de overweg niet op tijd opengaat.

22/03/2017:  De overweg aan de Moorselestraat is terug open. Dat wil zeggen dat er dan al 4 overwegen terug op zijn: Lode de Boningestraat, Marktstraat, Perremeerstraat en Moorselestraat.

Timing en omleidingsplannetjes   Info treinreizigers   Info buurtbewoners

Dit is dé pagina waar je alle info terug kan vinden over de werken aan de spoorwegen in het centrum van Wevelgem.

Deze pagina zal regelmatig geüpdatet worden wanneer er meer nieuws bekend is over de werken.

Wie en wat?

Infrabel, infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet.
www.infrabel.be/nl

De werken worden uitgevoerd omdat het spoor en de spoorwegovergangen vernieuwd moeten worden. Eén spoor volledig vernieuwen tussen Kortrijk en Komen, dus ook een stuk in Wevelgem. Daardoor moeten de spoorwegovergangen even dicht in Wevelgem. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om ze te vernieuwen. Hierdoor moeten passanten een omweg maken.

Waar?

De spoorwegovergangen in de Perremeersstraat, Marktstraat, Moorselestraat, Weggevoerdenstraat, Lode de Boningestraat en Gullegemstraat zullen een tijdje afgesloten worden.
* Lode de Boningestraat en Gullegemstraat zullen nooit tegelijk afgesloten worden.

Wil je weten hoe het met de spoorwegovergangen in Menen zit? Je vindt er alles over op www.menen.be/spoorwegwerken

Wil je weten hoe het met de spoorwegovergangen in Bissegem zit? Je vindt er alles over op www.kortrijk.be/spoorwerkenbissegem

Hoe?

De werken worden uitgevoerd met een spoorvernieuwingstrein P93, die automatisch sporen opbreekt en heraanlegt. Bekijk hieronder een film van deze werking. Het gebruik van zo'n trein zorgt ervoor dat er steeds meer dan 1 overgang tegelijk gesloten is.