Spoorwegwerken voorjaar 2017

UPDATES:

29/05/17: De aannemer liet weten dat de overgang aan de Weggevoerdenstraat donderdag 1 juni open gaat.

23/05/17: De overgang aan de Weggevoerdenstraat is helaas nog niet open. De aannemer liet weten dat hij vannacht de overgang aan heeft willen herstellen, maar dat de materialen die hij daarvoor gekregen had, niet pasten. De juiste stukken zullen dus besteld moeten worden. De timing op het bord klopt dus niet meer, maar we houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte. Het is dus nog steeds verboden én bovendien levensgevaarlijk om daar over te steken.

9/05/17: De aannemer liet weten dat de werken aan dit technisch probleem op vrijdag en zaterdag 12 en 13 mei en maandag 22 mei zullen plaatsvinden en dat de voetgangersoverweg dan zou kunnen opengesteld worden op dinsdag 23 mei. Hij excuseert zich voor het laattijdig openstellen door een technisch probleem buiten zijn wil om.

2/05/2017: 30 april zou de overgang aan de Weggevoerdenstraat opengaan door een technisch probleem met de rubberen elementen die geplaatst zijn tussen de sporen. Vandaag heeft de firma Taveirne daarover een overleg met de leverancier. We houden jullie op de hoogte.

29/03/2017: 1 april gaat de spooroverweg aan de Gullegemstraat ook open. Alle overwegen, behalve die aan de Weggevoerdenstraat, zijn dan open. Enkel slecht weer of onvoorziene omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de overweg niet op tijd opengaat.

22/03/2017:  De overweg aan de Moorselestraat is terug open. Dat wil zeggen dat er dan al 4 overwegen terug op zijn: Lode de Boningestraat, Marktstraat, Perremeerstraat en Moorselestraat.

Timing en omleidingsplannetjes   Info treinreizigers   Info buurtbewoners

Dit is dé pagina waar je alle info terug kan vinden over de werken aan de spoorwegen in het centrum van Wevelgem.

Deze pagina zal regelmatig geüpdatet worden wanneer er meer nieuws bekend is over de werken.

Wie en wat?

Infrabel, infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet.
www.infrabel.be/nl

De werken worden uitgevoerd omdat het spoor en de spoorwegovergangen vernieuwd moeten worden. Eén spoor volledig vernieuwen tussen Kortrijk en Komen, dus ook een stuk in Wevelgem. Daardoor moeten de spoorwegovergangen even dicht in Wevelgem. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om ze te vernieuwen. Hierdoor moeten passanten een omweg maken.

Waar?

De spoorwegovergangen in de Perremeersstraat, Marktstraat, Moorselestraat, Weggevoerdenstraat, Lode de Boningestraat en Gullegemstraat zullen een tijdje afgesloten worden.
* Lode de Boningestraat en Gullegemstraat zullen nooit tegelijk afgesloten worden.

Wil je weten hoe het met de spoorwegovergangen in Menen zit? Je vindt er alles over op www.menen.be/spoorwegwerken

Wil je weten hoe het met de spoorwegovergangen in Bissegem zit? Je vindt er alles over op www.kortrijk.be/spoorwerkenbissegem

Hoe?

De werken worden uitgevoerd met een spoorvernieuwingstrein P93, die automatisch sporen opbreekt en heraanlegt. Bekijk hieronder een film van deze werking. Het gebruik van zo'n trein zorgt ervoor dat er steeds meer dan 1 overgang tegelijk gesloten is.