6de Grensleie Smikkeltocht

apr
29
apr
30

Eind april organiseert Toerisme Grensleie haar 6de Smikkeltocht.

Een dag lang ga je met de fiets op verkenning in eigen streek. Een lusvormige route van 46 km langs grotendeels landelijke en verkeersluwe wegen brengt je van de ene stopplaats naar de andere op en langs het fietsnetwerk. Onderweg hou je meermaals halt: je proeft van het lekkers dat de Leiestreek te bieden heeft en je ontdekt interessante en verrassende plekjes waar je misschien niet eens het bestaan van afwist. Gegarandeerd een leuke en afwisselende dag!

Dit jaar starten we aan Brasserie Bergelen, Hemelhofweg 27 (Gullegem). Je fietst naar Izegem voor een bezoek aan Eperon D'or, waar je alles te weten komt over schoenen- en borstelcollecties van de stad Izegem. De lunch wordt geserveerd in ’t Goed ter Couteren (Ingelmunster).
In het wielercafé Chasse Patat (Bavikhove), het supporterslokaal van Eli Iserbyt, houden we halt en aansluitend verken je de paardenrenbaan in Kuurne. Langs de Leie fiets je naar de laatste stopplaats in Kortrijk voor een zoete versnapering. De fietstocht wordt afgesloten met een drankje in Brasserie Bergelen.

Wanneer?

Op zondag 29 en maandag 30 april 2018. Start telkens tussen 9 en 11 uur.

Deelnameprijs?

30 euro (volwassenen) - 20 euro (kinderen <12j)

Inbegrepen?

Onthaal met koffie, lunch (excl. dranken), streeklekkers onderweg, toegang tot de bezienswaardigheden op de halteplaatsen, bon voor drankje op eindhalte, verzekering, pechverhelping

Inschrijven?

Inschrijven is verplicht en mogelijk vanaf dinsdag 27 maart (het aantal deelnemers is om praktische redenen beperkt – snel zijn is dus de boodschap!)

Meer info?

Dienst Toerisme Wevelgem (Vanackerestraat 16), T 056 43 39 06,  toerisme@wevelgem.be

Een organisatie van Toerisme Grensleie (een samenwerkingsverband tussen de toeristische diensten van Ledegem, Menen, Moorslede, Wervik en Wevelgem)

Aangemaakt op: 06/03/2018