RUP Wevelgem

Ook de bebouwde kern van Wevelgem krijgt een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP). Terug zullen de bestaande stedenbouwkundige voorschriften uit de bestaande bijzondere plannen van aanleg (BPA) en ruimtelijke uitvoeringsplannen worden vervangen door 1 RUP. Het is opnieuw de bedoeling om nieuwe heldere stedenbouwkundige voorschriften te formuleren en de verweving van functies en groei door inbreidingsprojecten toe te laten, met de nodige aandacht voor flexibiliteit. Ook een aantal belangrijke sites komen in het kader van dit RUP aan bod. Het gaat om de site New Franco Belge in de Leiestraat, de site Alliance in de Nieuwstraat, de site Herpels in de Roodbaardstraat en de site Brille in de Moorselestraat. De gemeente polst ook graag naar jouw vragen, wensen of opmerkingen.

Infosessies

De startnota voor het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Wevelgem kern’ wordt eind juni voorgesteld aan de inwoners van Wevelgem op:

  • Maandag 25 juni om 19 uur
  • Maandag 25 juni om 20 uur
  • Dinsdag 26 juni om 16 uur
  • Dinsdag 26 juni om 17 uur

Waar:  Porseleinhallen
Inschrijven: 056 43 34 80 of vul het online formulier hieronder in.

Online inschrijvingsformulier RUP Wevelgem

 

Meer info

De startnota van het RUP 'Wevelgem kern' kan je hier raadplegen of op de dienst stedenbouw (Vanackerestraat 12 te Wevelgem) van 25 juni tot en met 24 augustus 2018. Tijdens deze periode kan je opmerkingen bezorgen op de startnota per post of tegen ontvangstbewijs (Vanackerestraat 12, 8560 Wevelgem) of via omgeving@wevelgem.be.

Vanackerestraat 12
8560
Wevelgem
056 43 34 80
Nu gesloten
Meer
Alles weergeven