Roefel²

31 augustus 2019

Het concept van Roefel is bekend, maar dit jaar is er meer! Welkom bij Roefel²

Ook de allerkleinsten en ouders, familie en vrienden kunnen delen in de Roefel-vreugde! In de voormiddag zijn er workshops voorzien voor ouders, samen met hun kleuter of peuter. 

Vanaf 12 uur zijn de Roefelaars, samen met ouders broers, zussen,.... kortom de hele familie, welkom in het gemeentepark voor een gezellige familiedag!

Brabbelcafé foto van een baby die met behulp van de handen van een ouder probeert te wandelen

10 - 11.30 uur 

Workshop vlechten voor papa’s.  (papa’s met kleuter)

 • Een papa kan alles! Bouwen, koken, tuinieren, ….. maar kan hij ook mooie kapsels maken? Binnenkort wel! Papa’s kunnen samen met hun kleuterdochter deelnemen aan deze workshop.
 • Deelnameprijs: 6 euro. (beperkte plaatsen)
 • Inschrijven kan tijdens de inschrijfdag of via de webshop van de gemeente Wevelgem

Knutselfeest

 • Knutselen rond het thema ‘knuffels, tuutjes, … alles wat je troost en waar je van houdt!’
 • Leeftijd: Kinderen tussen 2 en 5 jaar én hun (groot)ouders (beperkte plaatsen)
 • Deelnameprijs: 3 euro. (beperkte plaatsen)
 • Inschrijven kan tijdens de inschrijfdag of via de webshop van de gemeente Wevelgem

Brabbelcafé (doorlopend)

Kom eens langs om jouw kindje te laten spelen, b(r)abbelen met andere kindjes en babbel ondertussen met andere ouders. Je kan er jouw kindje verversen, drinken geven, ... én zelf een koffie, thee of drankje drinken!

12 - 13 UUR

De langste tafel

 • Schuif mee aan onze langste tafel in het gemeentepark.
 • Vanaf 12 is iedereen welkom om aan te schuiven aan onze langste tafel. Breng je eigen lunch mee of laat je verrassen door de heerlijkheden van onze foodtrucks.
 • Bij het inschrijven kan je al ‘maaltijdcheques’ kopen ter waarde van 4 euro. Deze cheques bieden je een voordeliger tarief aan bij de foodtrucks.
 • Tijdens het eten is een verrassingsact voorzien.

Eten doet je winnen

Deelnemers aan de langste tafel kunnen in de prijzen vallen. Breng de nodige versieringen mee om van jouw tafeldeeltje de mooiste tafel te maken. Een kandelaar, bloemstuk of oma’s beste servies,... laat jouw tafel stralen. De tafeljury beloont het meest opvallende tafeldeel!

13 - 17 uur

Roefelvreugde willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen! Daarom zal het gemeentepark dit jaar niet enkel toegankelijk zijn voor de deelnemers van Roefel. We gooien de poorten open en ook mama, papa, broer, zus, ..... kortom: de hele familie is welkom voor een namiddag vol plezier. 

Beleef spannende avonturen op tal van leuke attracties. Daag jij de grote mensen uit voor een leuk duel? 

13 - 16 uur

Tuutjesboom

Hang jouw tuutje in de tuutjesboom en krijg een extra verrassing! Inschrijven is niet nodig!

Speelgoedruilbeurs

Geef speelgoed een tweede leven!Kinderen krijgen een aantal jetons ter waarde van het speelgoed dat ze binnenbrengen en kunnen zo ruilen voor een ander stuk.

meer info

Het volledige evenement staat in het teken van de jonge ouder.  We zorgen voor een gezellig borstvoedingshoekje, handige eetstoelen, verluiermogelijkheden, …

warmoes - huis Amla foto van een man met een schaal op zijn hoofd en 2 bekers al verrekijker

Gratis familievoorstelling

Warmoes met 'zand'

voorstellingen om 13.30 uur en 16.45 uur

Tijdens Roefel2 trappen we ook het nieuwe Cultuurseizoen op gang. Daarom bieden we gratis en in openlucht de familievoorstelling 'zand' door Warmoes aan. Er zijn 2 voorstellingen voorzien, namelijk om 13.30 uur en 16.45 uur.  Een voorstelling duurt +_ 45 minuten en de plaatsen zijn beperkt. Je kan alvast een plaatsje reserveren tijdens de inschrijving voor Roefel, via de webshop of , indien nog beschikbaar, de dag zelf.