Kunst in het Park

Gepubliceerd op Vrijdag 12 juni 2020
huisje in het park met rode lichten vanbinnen en waar rook uit komt

Twee paviljoentjes uit het begin van de vorige eeuw inspireerden de kunstenaar voor een kunstwerk die dit onroerend erfgoed weer een nieuwe rol en functie in dit intensief gebruikte park geven.

De kunstenaar wil via een bijenkolonie in één van de paviljoentjes en een lichtprojectie dat de bijenactiviteit vertaalt in licht in het andere paviljoen, levendige elementen aan het park toevoegen.

Via een vlonder krijg je als bezoeker een goed zicht op de bijenkolonie. Het ander paviljoen heeft geen vlonder, het is de bedoeling dat je dit prieeltje van op een afstand bekijkt. Het tweede prieeltje heeft rood gekleurd glas en bevat een lichtinstalaltie. Daarnaast is er kunstmatige verneveling rond het paviljoen. Door de nevel wordt het licht van het paviljoen diffuser en wordt het geheel mysterieus uitnodigend. De kunstenaar wil de bijenactiviteit uit het eerste paviljoen vertalen in het tweede paviljoen met licht.

Het kunstwerk is vanaf april tot september op elke dag op elk moment in werking. Het werkt op interval, door enkele paramaters en door het geluid van de bijen zal het licht feller schijnen of de nevel soms stoppen. Het kunstwerk is volledig afhankelijk van de natuur.
 

PAS OP!  De bijen zijn  in 'wintermodus' van oktober tot maart. Dan zijn de bijen niet heel bewegelijk, plan dus best uw bezoek vanaf april tot september.

Wil je meer weten over het kunstwerk en de bijen?

Neem contact op en plan een geleid bezoek

Bram Desloovere imkerijplanbee@gmail.com

Meer info