Nieuwe dichtbundel van Philip Hoorne

01 februari 2019

Op 1 februari werd in de Bibliotheek van Harelbeke Het dikke meisje en de ziener, de nieuwe poëziebundel van de Wevelgemse dichter Philip Hoorne, voorgesteld. 

Humor en ernst

In zijn nieuwe bundel trekt Philip Hoorne de lijn van zijn twee vorige bundels Het is fijn om van pluche te zijn en Kaas treft geen schuld tot het tegendeel bewezen is door.
Hij schrijft eigenzinnige poëzie, laconiek, met esprit, vol rake observaties, waarbij het taalplezier werkelijk van de pagina’s spat. 
Paradoxaal kan gesteld worden dat de humor, de absurditeit en het surrealisme in Hoorne’s werk niets minder zijn dan de overtreffende trap van ernst.
Als de lezer door de luchtige toon en de begrijpelijke taal heen prikt, dan stuit hij op een wondere wereld vol drama, smart en tragiek. 

Woord en beeld

Philip Hoorne werd geboren in Kortrijk op 27 november 1964, maar hij woont al zijn hele leven in Wevelgem.
Het dikke meisje en de ziener is zijn zevende dichtbundel. Daarnaast publiceerde hij de hilarische verhalenbundel Het vlees is haar en is hij samensteller van een aantal poëziebloemlezingen en van een poëzie-essayboek.
Hij is altijd te vinden voor een lezing of een voordracht, is jurylid van een aantal poëziewedstrijden en is tevens de oprichter, begeleider en stuwende kracht van het Poëzieatelier Brugge.
Over zijn werk verscheen in 2014 de monografie Wachten is het hele leven.

Al van kindsbeen af heeft Philip een hechte band met de Wevelgemse bibliotheek. Enkele van zijn vorige bundels werden er voorgesteld en vorig jaar begeleidde hij in samenwerking met Wisper een poëzieworkshop.
Nabij de ingang van het Cultuurpad kan je een gedicht van hem lezen.

De voorstelling van zijn nieuwe bundel kadert in het programma van de veertigste 'Dag van het Woord' in Harelbeke.
Dit schooljaar behaalt Philip het certificaat fotograaf in Kortrijk. In de bib van Harelbeke kan een selectie van recent fotowerk worden bekeken.
Meer info op het weblog van Philip Hoorne.

Philip Hoorne