Persbericht: winactie Wevelgemse Kadobon

Gepubliceerd op Vrijdag 02 december 2022
Wevelgemse Kadobon-Lara

Campagne zet Wevelgemse Kadobon ‘letterlijk’ in de etalage

Sinds donderdag 1 december is de campagne ‘Winterwinkelen Wevelgem’ gestart. Daarmee zet de gemeente de Wevelgemse Kadobon en haar lokale handelaars nog eens in de kijker. Tot 31 december maakt iedereen kans op een Kadobon. Met deze actie stimuleert Wevelgem om lokaal te kopen.

Het najaar is traditioneel een periode voor pakjes en cadeautjes. Met een campagne en winactie zet Wevelgem haar Kadobon nog eens nadrukkelijk in de markt, het ideale geschenk om te geven of te krijgen. Om die boodschap te versterken is een winactie uitgewerkt die de hele maand december loopt. In de infokrant van december zit een katern met alle info over de wedstrijd en een handig overzicht van alle deelnemende handelaars.

Bij dertien handelaars, verspreid over heel Wevelgem, zit een letter verstopt in de etalage. Met die dertien letters kan een woord gevormd worden. Via sociale media komen er geregeld tips. Iedereen kan het woord online of via een invulstrookje doorgeven. Na afloop van de actie worden de winnaars bekend gemaakt. In totaal verdeelt de gemeente 1 000 euro aan Wevelgemse Kadobonnen, gespreid over 23 winnaars. De hoofdprijs is een Kadobon van 100 euro. De deelnemende handelaars zijn te herkennen aan de ronde sticker op hun etalageraam.

Kadobon kopen?
Iedereen kan de Wevelgemse Kadobon op elk moment van de dag kopen via de webshop (
www.wevelgemsekadobon.be) of in de automaat in de Peperstraat (Gullegem) of op de parking in de Secretaris Vanmarckelaan (Moorsele). De Kadobon is ook verkrijgbaar in de drie gemeentehuizen. Het bedrag kan je zelf kiezen, en verspreid gebruiken over alle deelnemende handelaars.

Cijfers
In 2022 zijn al voor 100 000 euro Wevelgemse Kadobonnen gebruikt bij de handelaars. Vorig jaar lag dat bedrag op 135 000 euro, maar toen waren er veel Kadobonnen in omloop toen alle winkels na de coronaperiode opnieuw de deuren openden. Daarmee vloeide sinds 2015 bijna 700 000 euro terug naar de lokale economie.
Op vlak van geactiveerde bonnen in 2022 zit de gemeente op recordkoers. Er werd dit jaar al voor 105 000 euro aan Kadobonnen geactiveerd. Dat is ongeveer hetzelfde bedrag als dezelfde periode vorig jaar. Het totaal kwam uiteindelijk uit op 128 614 euro in 2021.

Een sterk lokaal economisch weefsel, Wevelgem zorgt er voor!

[ www.wevelgem.be/winterwinkelen ]