Wevelgemse Kadobon

Gepubliceerd op vrijdag 09 juli 2021
nieuwe wevelgemse kadobon

Half miljoen euro vloeit naar lokale economie dankzij Wevelgemse Kadobon

Sinds de start van de Wevelgemse Kadobon in 2015 is er reeds een half miljoen euro terug in de lokale economie gevloeid. In het eerste semester van 2021 werden ook nooit eerder zoveel bonnen ontwaard, wat aangeeft dat de interesse in de Kadobon en de lokale handelaars blijft stijgen. Er zijn al 148 deelnemende handelaars, een record.

Exact 510 539,67 euro werd al ontwaard tussen 2015 en het einde van het eerste semester 2021. Dat is ongeveer 85 procent van alle verkochte bonnen, wat betekent dat de Kadobon niet blijft liggen en effectief gebruikt wordt. De kaap van het half miljoen werd dit voorjaar gerond en dat was ook een recordsemester met 68 189,17 euro ontwaarde bonnen, ondanks de lockdown en de strenge maatregelen. De Wevelgemnaren en mensen die een Wevelgemse Kadobon ontvangen kopen dus massaal lokaal.

Binnenkort zullen houders van een Kadobon nog meer kunnen doen met hun Wevelgemse Kadobon. Handelaars van buiten Wevelgem die wekelijks op de markt staan in een van de drie deelgemeenten krijgen voortaan de mogelijkheid om ook in te tekenen op het initiatief. Op die manier kunnen ze ook een Kadobon ontvangen, wat uiteraard ook interessant is voor de vele bezoekers van de markten. Andere Wevelgemse handelaars en horeca-uitbaters kunnen uiteraard ook nog steeds volledig gratis inschrijven.

In december vorig jaar werd de Wevelgemse Kadobon vernieuwd. De goede cijfers in het voorjaar geven aan dat de bon nog gebruiksvriendelijker is dan de vorige versie. Dit najaar volgt een grote promotiecampagne om de nieuwe bon in de kijker te zetten. De campagne werd uitgesteld door de coronacrisis. Er is gewacht tot alle deelnemende handelszaken terug konden openen.

‘Ruim een half miljoen euro bleef door de Wevelgemse kadobon in de lokale economie. Een gigantisch bedrag dat zonder het initiatief misschien niet bij onze handelaars terecht was gekomen. Toch moeten we inventief blijven om het succes in de toekomst te bestendigen. Het feit dat nu ook onze marktkramers de kans krijgen om in te schrijven voor de kadobon is er één van. Onze markten dragen immers bij tot levendige handelskernen en daar varen alle handelaars en burgers wel bij’, aldus schepen van Economie Kevin Defieuw.

Een sterk lokaal economisch weefsel en levendige handelskernen, Wevelgem zorgt ervoor!