Wevelgem zet laureaten van de arbeid in de bloemen

Gepubliceerd op Dinsdag 30 november 2021
arbeid

Wevelgem zet laureaten van de arbeid in de bloemen

De voorbije jaren kregen vier Wevelgemnaars het ereteken van de Arbeid. Het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid verleent namens Z.M. de Koning deze titel. Dat gebeurt na een zorgvuldige selectieprocedure. Het Instituut kent deze enkel toe aan mensen die blijk geven van een bijzondere vakbekwaamheid en van sociale inzet.

De uitreiking van het officieel brevet gebeurt door de gemeente. Twee laureaten kregen dit voorjaar het ereteken. Er waren ook twee laureaten in 2018 die nu ook gehuldigd zullen worden. Onder meer de coronapandemie stak een stokje voor een eerdere overhandiging.

Overzicht laureaten:

Leen Cosaert: Zijne Majesteit de Koning verleende op datum van 11 februari 2021 de titel en het gouden ereteken van laureaat van de arbeid in de sector Broodbakkerij, Banketbakkerij, Ambachtelijke ijsbereiding en chocoladebewerking. Het organiserend comité verleende haar het label “Expert”.

Stefaan Van Den Bogaerde: Zijne Majesteit de Koning verleende op datum van 11 februari 2021 de titel en het zilveren ereteken van laureaat van de arbeid in de sector Broodbakkerij, Banketbakkerij, Ambachtelijke ijsbereiding en chocoladeverwerking. Het organiserend comité verleende hem het label “Ervaring en Innovatie”.

Xavier Desmet: Zijne Majesteit de Koning verleende op datum van 17 augustus 2018 de titel en het gouden ereteken van laureaat van de arbeid in de sector: Provincie- en gemeentepersoneel. Het organiserend comité verleende hem het label “stuwende en drijvende kracht”.

Filip Messely: Zijne Majesteit de Koning verleende op datum van 22 juni 2018 de titel en het gouden ereteken van laureaat van de arbeid in de sector: Goederenvervoer en logistiek voor rekening van derden, Verhuisondernemingen en meubelbewaring, Handel en vervoer in brandstoffen, Grondafhandeling op luchthavens. Het organiserend comité verleende hem het label “Expert in het beroep”.