Wevelgem roept scholen en verenigingen op om deel te nemen aan Operatie Proper

Gepubliceerd op Maandag 13 september 2021
operatie proper

Wevelgem roept scholen en verenigingen op om deel te nemen aan Operatie Proper. Dat is een initiatief van Mooimakers dat via een beloningssysteem scholen en verenigingen warm maakt om zwerfvuil duurzaam aan te pakken.  Vrije Basisschool De Waterlelie in Moorsele nam het voorbije schooljaar als eerste Wevelgemse school deel aan ‘Operatie Proper’ en krijgt nu hun subsidie.

Wevelgem is aangesloten bij Mooimakers, het Vlaams initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de Ovam, Fost Plus en de VVSG. Met Operatie Proper mobiliseert Mooimakers ook de jeugd via scholen en verenigingen. Ze moeten voldoen aan een aantal verplichte actiepunten. Dat hoeft geen drempel te vormen, want veel acties gebeuren al bij veel scholen en verenigingen. Ze kunnen uiteraard ook eigen initiatieven uitwerken. Per uitgevoerd actiepunt krijgen ze een financieel duwtje in de rug. Dat kan oplopen tot 975 euro per jaar.

Ook de gemeente ontvangt een subsidie voor haar inspanningen om jongeren warm te maken. In haar streven naar een propere leefomgeving lanceert Wevelgem dan ook een oproep naar scholen en verenigingen om deel te nemen aan Operatie Proper.

Cheque De Waterlelie
Andere scholen en verenigingen kunnen het voorbeeld volgen van Vrije Basisschool De Waterlelie. De leerlingen en leerkrachten staken samen de handen uit de mouwen. Zo zorgden ze voor een propere school en -omgeving. De school sensibiliseerde leerlingen ook rond sorteren en recycleren en ze stimuleerde leerlingen om herbruikbare brooddozen en drinkflessen te gebruiken. De Waterlelie krijgt daarvoor een cheque van 270 euro.

Een nette omgeving, Wevelgem zorgt ervoor!