Wevelgem en Conservatorium Kortrijk stimuleren kinderen voor kunst met speelplaatsconcert in Gulleboom (Gullegem)

Gepubliceerd op woensdag 09 juni 2021
speelplaatsconcert

Wevelgem en Conservatorium Kortrijk stimuleren kinderen voor kunst met speelplaatsconcert in Gulleboom (Gullegem)

De Gemeente Wevelgem en Conservatorium Kortrijk slaan de handen in elkaar om kinderen uit de regio warm de maken voor een opleiding muziek, woord en/of dans. Dat doen ze aan de hand van een speelplaatsconcert op donderdag 10 juni in de Vrije Basisschool Gulleboom (Gullegem).

De speelplaatsconcerten zijn inmiddels een beproefde formule. Kinderen kunnen daar kennis maken met verschillende lessen en instrumenten. Leerkrachten van het Conservatorium brengen een korte, ludieke voorstelling tijdens de speeltijd.

Uitbreiding aanbod

Vanaf het schooljaar 2021-2022 biedt Conservatorium Kortrijk de mogelijkheid aan 6- en 7-jarigen om de eerste graad Woord te volgen in de afdeling in Gullegem. Bij de ‘Plankgastjes’ zetten de jonge ar­tiestjes hun eerste stapjes op het podium. Op een speelse manier rollen ze binnen in de wereld van het spreken en acteren. De kinderen gaan op zoek naar manieren om hun fantasie, gevoelens en leefwereld te uiten met hun stem en met hun lichaam.

Ook de tweede en derde graad Woord blijven in het aanbod in Gullegem. Verder kunnen kinderen er van de eerste tot en met de derde graad muzieklessen volgen, zowel Opmaatjes, MCV (Muzikale en Culturele Vorming), Muzieklab, als een aantal instrument- of zanglessen. Wie graag wil dansen kan terecht in de hoofdschool in Kortrijk.

Meer info over het aanbod staat op www.kortrijk.be/conservatorium

Een sterk uitgebouwd kunstonderwijs, Wevelgem zorgt ervoor!