Wevelgem brengt brochure rond samenwonen uit

Gepubliceerd op Woensdag 10 november 2021

Wevelgem brengt brochure rond samenwonen uit

Huwelijk vs. Wettelijk samenwonen? Wat maakt het uit?

Wevelgem lanceert een nieuwe brochure rond de verschillende vormen van samenwonen. Ze komt daarmee tegemoet aan de vele vragen van koppels die op zoek zijn wat hun voor hen het meest interessante is.

Feitelijk of wettelijk samenwonen? Of toch de romantiek laten spreken en kiezen om in het huwelijksbootje te stappen? De verschillende vormen van samenwonen kennen elk hun voor- en nadelen, bijvoorbeeld als er kinderen zijn/komen, maar ook op financieel gebied. De verschillen komen vooral tot uiting bij moeilijke momenten, zoals een relatiebreuk of een overlijden.

De nieuwe brochure ontleedt de mogelijke vormen op een heldere manier en lijst alle voor- en nadelen op. Op die manier kunnen koppels bewust de keuze maken die het best bij hen past. De brochure duidt ook hoe alles praktisch moet geregeld worden.

De lancering gaat gepaard met een informatiesessie op 23 november, om 19.30 uur in Bib in het Park. Twee experts wegen de verschillende relatievormen tegen elkaar af en zorgen voor een bevattelijke uitleg. De infosessie is gratis, maar er moet wel ingeschreven worden via www.wevelgem.be/lezing-samenwonen.

Wie bijkomende vragen heeft kan op 9 december, vanaf 18 uur, gratis terecht in Bib in het Park. De notaris biedt antwoord tijdens een spreekuur. Na de infosessie kun je inschrijven voor het spreekuur.

www.wevelgem.be/samenwonen