vaccinatiecentrum

Gepubliceerd op Dinsdag 09 november 2021
vaccinatiecentrum

Vaccinatie in klooster geopend

Het vaccinatiecentrum opende op 9 november opnieuw de deuren. Niet langer in de Porseleinhallen, maar wel in het voormalige klooster in de Acaciastraat, op een boogscheut van de Porseleinhallen.

Omdat heel wat mensen een derde prik en de ‘nieuwe’ twaalfjarigen nog hun vaccins moeten krijgen, moest Wevelgem op zoek naar een nieuwe locatie om te vaccineren. Die werd gevonden in het klooster dat deels zal aangekocht worden door de gemeente. De Porseleinhallen sloten op 13 oktober en staan sinds enkele weken opnieuw volledig ter beschikking voor gemeentelijke evenementen en activiteiten van verenigingen.

Capaciteit
Vanaf 9 november gaan er twee lijnen openen. Dat kan uitgebreid worden naar drie lijnen. Op volle capaciteit kunnen er een honderdtal prikken worden gezet per uur. Er wordt daarmee geanticipeerd, mocht de federale regering beslissen iedereen te vaccineren met een boosterprik.

Er is, net zoals in de Porseleinhallen, gezorgd voor een circulatieplan. De ingang is via de grote deur in de Acaciastraat, tegenover het CC Guldenberg, en dus niet in de Deken Jonckheerestraat. De uitgang loopt via de kloostertuin. Parkeren kan dus het best op het Guldenbergplein. In het klooster zelf moeten de mensen maar langs bij één verpleger of verpleegster. Die zal zowel de vragen voor de vaccinatie stellen, alsook het spuitje zelf zetten.

Uitnodigingen 65-plussers
De meeste 65-plussers zullen hun uitnodiging ontvangen eind november. Er moet namelijk een bepaalde termijn liggen tussen de tweede en de derde prik. Wie nog niet gevaccineerd is, kan dat nog altijd doen. Het vaccinatiecentrum plant dan een afspraak in. In Wevelgem zal er enkel nog Pfizer geprikt worden. Wie graag een vaccin van Johnson & Johnson wil, kan daarvoor terecht in het vaccinatiecentrum in Menen.

Cijfers
Inmiddels is 94,72 procent van alle volwassenen volledig gevaccineerd. Van alle twaalf- tot zeventienjarigen is reeds 92,96 procent volledig gevaccineerd.