Reveil: ode aan overleden geliefden

nov
01

Wevelgem brengt een ode aan haar overleden geliefden

Op 1 november dompelt Reveil meer dan 50 begraafplaatsen in Vlaanderen onder in een warme gloed van ingetogen muziek en lokale levensverhalen.
Wat in 2014 in Deerlijk begon als een alternatieve herdenking van overleden vrienden, groeide uit tot een brede beweging.
Gullegem deed in 2016 voor het eerst mee en Wevelgem brengt in 2017 een vervolg op de succesvolle eerste editie.
Lieve Zusjes - Stoere Broers maakte een passend sfeervol programma met een kunstzinnige toets.

>> Praktisch

  • Woensdag 1 november 2017 om 18u
  • Locatie: Nieuwe begraafplaats, ingang via Moorselestraat
  • Gratis toegang, maar we vragen om op een serene, respectvolle manier om te gaan met deze unieke setting op het kerkhof.

>> Programma

Eenmalige performance van soundtrack gecomponeerd door Brent Vanneste, gebracht door Nymphonic orchestra

Het stuk dat Nymphonic orchestra brengt is geschreven door Brent Vanneste (Steak Number Eight, Raveyards, Nymphonic orchestra en Psygasus) op basis van videosamples van antropoloog Johan Leman voor de expositie Transcendentale Rituelen. De compositie wordt live gespeeld door Nymphonic orchestra. Dat is een muzikaal en poëtisch project. Het wil poëzie toegankelijker maken door woorden te vermengen in beeld en geluid.

Brent Vanneste en Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards, Elefant) spelen de muziek live. Sarah Veders (J.A. NEE) zorgt voor de woorden. Voor deze unieke gelegenheid wordt samengewerkt met de Wevelgemse kunstenaar Kris Vandenberghe die live beelden zal schilderen. Thomas Delbeke (Thelooca) projecteert ze.

1 november is een ritueel uit de Westerse cultuur. In de interpretatie van Brent Vanneste vertelt hij een verhaal van vermenging van verschillende culturen waarbij we grotendeels slagen in verschillen te omarmen en samen te leven. 

 

Reveil flyer

Aangemaakt op: 07/10/2016