Reveil: ode aan overleden geliefden

nov
01

Wevelgem brengt een ode aan haar overleden geliefden

Op 1 november dompelt Reveil meer dan 50 begraafplaatsen in Vlaanderen onder in een warme gloed van ingetogen muziek en lokale levensverhalen.
Na een succesvolle editie (vorig jaar in Gullegem) is het dit jaar de beurt aan Wevelgem. Met sfeermuziek willen we samen met Lieve Zusjes, Stoere Broers de kille sfeer op 1 november ombuigen tot een warme, ingetogen gloed. Breng zeker een kaarsje, fakkel en/of lichtje mee.

>> Praktisch

  • Woensdag 1 november 2017 om 18u
  • Locatie: Nieuwe begraafplaats, Moorselestraat
  • Gratis toegang, maar we vragen om op een serene, respectvolle manier om te gaan met deze unieke setting op het kerkhof.

>> Programma

Eenmalige performance van soundtrack gecomponeerd door Brent Vanneste, gebracht door Nymphonic orchestra

Het stuk dat Nymphonic orchestra brengt is geschreven door Brent Vanneste (Steak Number Eight, Raveyards, Nymphonic orchestra en Psygasus) op basis van samples verzameld door antropoloog Johan Leman voor een expositie op initiatief van Foyer vzw, met foto’s van Kim Uytterhaegen. De expositie over transcendentale rituelen opent op 9 november 2017 in Molenbeek.

1 november is een voorbeeld van een transcendentaal ritueel uit 'één van de bestaande culturen' namelijk de Westerse cultuur. Brent brengt een eigen interpretatie van de samples uit de expo. Deze interpretatie draait rond de vermenging van culturen: laten we tegenstrijdig tot wat de media ons vaak laten zien en hoe het nieuws ons soms angst brengt, eens naast ons kijken. We zien verschillende culturen: verschillende mensen met diverse achtergronden. Doch slagen we er grotendeels in de verschillen op zij te zetten en samen te leven.

Nymphonic orchestra is een muzikaal en poëtisch project dat poëzie toegankelijker tracht te maken door woorden te vermengen in geluid en visuals.
De live muziek wordt gebracht door Brent Vanneste en Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards, Elefant), woorden door Sarah Veders (J.A. NEE) en visuals door Thomas Delbeke (Thelooca). Voor deze unieke gelegenheid wordt samengewerkt met kunstenaar Kris Vandenberghe die live beelden zal brengen.

 

Reveil flyer

Aangemaakt op: 07/10/2016