Promotiecampagne kadobon

Gepubliceerd op Vrijdag 12 november 2021
Geschenkverpakking kadobon

Wevelgem lanceert promotiecampagne Kadobon

Lokale ondernemers staan centraal

Wevelgem zet de vernieuwde Kadobon vanaf dit najaar extra in de kijker. De bon werd reeds eind 2020 vernieuwd maar nu de handel en economie recht krabbelt na de coronapandemie, moet een nieuwe campagne zorgen voor een extra duw in de rug voor de lokale handelaars.

Lokale ondernemers centraal
Om de nieuwe bon extra de kijker te zetten en de mensen nog meer lokaal te laten kopen werd er een grote eindejaarscampagne uitgewerkt. Exact 155 handelaars nemen al deel en staan dan ook centraal in deze campagne. Elke deelnemende handelaar krijgt een gepersonaliseerd campagnebeeld. Daarvoor krijgen ze het bezoek van een professionele fotograaf. Ook in het straatbeeld zal de campagne duidelijk zichtbaar zijn. De campagne is meteen ook een oproep aan ondernemers die nog niet deelnemen om zich aan te sluiten. Sinds kort kunnen ook vaste marktkramers van buiten de gemeente deelnemen.

Het lanceringsmoment is niet toevallig gekozen. De Kadobon is een ideaal eindejaarsgeschenk en laat zowel de gevers als de ontvangers kennis maken met de lokale handelaars: van horecazaken tot modezaken, van voedingswinkels tot schoonheidsspecialisten.

Op het einde van de promotiecampagne maken alle inwoners kans op een Wevelgemse Kadobon.

Waar kopen?
De bon kan aangekocht worden via de webshop, de automaten in Gullegem en Moorsele en via de gemeentehuizen. Deze laatste zijn enkel open op afspraak, maar wanneer je een bon wil aankopen kun je langskomen tijdens de afspraakuren en aanbellen aan de deur. De bon kan aangekocht worden voor een bedrag naar keuze en kan ook in verschillende keren gebruikt worden bij meerdere handelaars.

Steun voor lokale economie
Wevelgem investeert 20.000 euro in de campagne, maar dat budget moet op termijn terugvloeien naar de lokale handelaars. Sinds de lancering van de Kadobon vloeide al ruim een half miljoen euro naar de lokale economie. Er werden dit voorjaar nog nooit zoveel Kadobonnen ontwaard, goed voor 125 000 euro, wat aangeeft dat de bon ook in coronatijden een aantrekkelijk geschenk was en dat de nieuwe bon nog gebruiksvriendelijker geworden is. Sinds de herlancering gingen al 3 111 bonnen de deur uit.

Een stevige lokale economie, Wevelgem zorgt ervoor!