Project Bankbeekstraat

Gepubliceerd op vrijdag 02 juli 2021
Bankbeek

Herinrichting en gedeeltelijke ontharding voor Bankbeekstraat

De Bankbeekstraat nabij de begraafplaats van Gullegem wordt heringericht en gedeeltelijk onthard. Na de heraanleg wordt de Bankbeekstraat een fietsstraat.

De Bankbeekstraat wordt op heden al te vaak gebruikt voor sluipverkeer wat soms gepaard gaat met overdreven snelheid. Ook de toegang tot de begraafplaats was aan vernieuwing toe. Daarnaast stelde de gemeente vast dat er ruim parkeeroverschot is. Al die factoren samen zette de gemeente er toe aan een ontwerper aan te stellen om de straat en de parkeerplaatsen te herbekijken. Aan het uiteindelijke ontwerp ging ook een infomarkt vooraf.

Green Concepts uit Moorsele stelde voor een deel te ontharden. Op dat deel komt een wandelpad doorheen een zachte groenzone met bloemenweides, hagen en streekeigen hoogstammige bomen. Er komt ook een wadi voor een maximale waterinfiltratie. Door de gedeeltelijke ontharding zal de rijbaan smaller worden waardoor meteen gekozen werd om de Bankbeekstraat in te richten als fietsstraat. Op termijn kan gekeken worden hoe de straten daarrond kunnen ingericht worden als fietszone.

Om de hinder te beperken wordt gewacht met de werkzaamheden tot na Allerheiligen en Allerzielen. De gemeente investeert hierin 375 000 euro, inclusief btw.