PERSBERICHT: Winnaars Winterwinkelen

Gepubliceerd op Woensdag 18 januari 2023
Wevelgemse Kadobon-Lara

Winnaars campagne Winterwinkelen ontvangen hun prijs

23 winnaars krijgen Wevelgemse Kadobon dankzij ‘sneeuwvlokken’

De winnaars van de campagne Winterwinkelen zijn gekend. Tussen 1 en 31 december kon iedereen deelnemen aan een wedstrijd waarbij gezocht moest worden naar dertien letters om een woord mee te vormen. 136 inwoners stuurden een antwoord in. 23 deelnemers winnen een Wevelgemse Kadobon. Zij vonden het woord ‘sneeuwvlokken’.

Sneeuwvlokken
In de eindejaarsperiode is de kadobon het perfecte geschenk om te geven en te krijgen. Daarom zette Wevelgem in december de Wevelgemse Kadobon en haar handelaars nog eens in de kijker met deze winactie. Dertien letters werden verstopt bij evenveel handelaars, verspreid over de drie deelgemeentes. Daarnaast werden via sociale media en de infokrant tips gegeven om de code te ontcijferen. 136 inwoners dienden een antwoord in. 65 deelnemers, ongeveer de helft dus, ontcijferden de juiste code: ‘sneeuwvlokken’.

De schiftingsvraag duidde uiteindelijk 23 winnaars aan. In de volledige prijzenpot zat 1 000 euro aan kadobonnen.

Alle winnaars werden dinsdag 17 januari persoonlijk uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen en mochten daarna nog het glas heffen.

Cijfers 2022
In 2022 werd voor 106 492,08 euro Wevelgemse Kadobonnen gebruikt bij de handelaars. Daarmee vloeide sinds 2015 bijna 700 000 euro terug naar de lokale economie.
Op vlak van geactiveerde bonnen evenaarde de gemeente in 2022 bijna het recordbedrag van 2021. Er werd voor 125 992 euro aan Kadobonnen geactiveerd in 2022. Dat is ongeveer hetzelfde als het jaar voordien, toen het totaal uitkwam op 128 614 euro.

Kadobon kopen?
Iedereen kan de Wevelgemse Kadobon op elk moment van de dag kopen via de webshop (www.wevelgemsekadobon.be) of in de automaat in de Peperstraat (Gullegem) of op de parking in de Secretaris Vanmarckelaan (Moorsele). De Kadobon is ook verkrijgbaar in de drie gemeentehuizen. Het bedrag kan je zelf kiezen, en verspreid gebruiken over alle deelnemende handelaars.

Een sterk lokaal economisch weefsel, Wevelgem zorgt er voor!

[ www.wevelgem.be/kadobon ]