Persbericht: Wevelgem vervangt glas De Schelp door isolerende panelen

Gepubliceerd op Donderdag 09 maart 2023

Wevelgem vervangt glas De Schelp door isolerende panelen

Energievriendelijker en beter voor sporters

De huidige beglazing van evenementenhal De Schelp wordt vervangen door isolerende sandwichpanelen. Dat is beslist op de gemeenteraad van 9 maart. Op die manier wordt De Schelp, die volgend jaar 25 jaar wordt, ook duurzamer.

Duurzaam
De huidige beglazing, zogenaamde Reglitbeglazing, vertoont op verschillende plaatsen breuken, vooral aan de westgevel en een deel van de oostgevel. In het verleden werden kapotte glazen vervangen, maar de gemeente verkiest nu een meer duurzame oplossing, letterlijk en figuurlijk want het glas voldoet ook niet meer aan de wensen op vlak van isolatie. In een eerste fase zal de beglazing verdwijnen aan de meest beschadigde gevels. Het glas wordt vervangen door zelfdragende sandwichpanelen.

Verblind
Die nieuwe panelen bieden enkele voordelen. Zo zorgen ze voor een betere isolatie. Er kunnen ook raamelementen worden ingewerkt, bijvoorbeeld voor de judozaal. Tegelijkertijd zijn de panelen ook beter voor de sporters. Bij laagstaande zon, werden ze vaak verblind. Dat probleem wordt met deze ingreep weggewerkt.

Wevelgem investeert 72 500 euro (excl. btw) in deze verfraaiingswerken.

Duurzaam patrimonium, Wevelgem zorgt er voor!