Persbericht: Wevelgem verhuurt nieuw mobiel podium

Gepubliceerd op Donderdag 09 maart 2023

Wevelgem verhuurt nieuw mobiel podium

Reglement goedgekeurd voor scholen, organisaties en lokale besturen

Wevelgemse scholen, organisaties waarmee de gemeente een convenant heeft en lokale besturen kunnen vanaf 1 april het nieuwe mobiel podium huren. Wevelgem heeft daarvoor een gebruikersreglement opgesteld. Dat is goedgekeurd in de gemeenteraad van donderdag 9 maart. Wevelgem beschikt sinds de zomer van 2022 over een eigen podium.

Aankoop
In juni 2022 besliste de gemeenteraad een mobiel podium aan te kopen. Tot dan maakte de gemeente gebruik van mobiele podia van buurgemeenten, maar daar stonden vaak kosten tegenover. Bovendien waren die podia niet altijd beschikbaar.

Met de aankoop beschikt Wevelgem altijd over een podium. Op termijn spaart Wevelgem zelfs kosten uit, want de gemeente gebruikt 10 tot 15 keer per jaar een podium. De gemeente investeerde ongeveer 75 000 euro (btw incl.).

Verhuur
Wevelgem zal het podium ook verhuren. Daarvoor heeft de gemeente nu een retributiereglement opgemaakt. Alle onderwijsinstellingen, andere openbare besturen en organisaties waarmee een convenant is afgesloten, zoals Kokopelli of Carnaval, kunnen het podium huren. Uitzonderingen zijn mogelijk, maar moeten goedgekeurd worden door het college van burgemeester en schepenen. De huurprijs bedraagt 300 euro. Het podium is 7,5 meter breed en 6,3 meter diep, en volledig overkapt.

Margriet Hermans
Het podium is inmiddels ook al in gebruik genomen. Op Surplatse, dat plaatsvond op 18 september 2022, mocht Margriet Hermans als allereerste het podium bestijgen.

Een sterk vrijetijdsaanbod, Wevelgem zorgt er voor!