Persbericht: Wevelgem koopt pand in Lode de Boningestraat

Gepubliceerd op Donderdag 09 maart 2023
gezond eten

Wevelgem koopt pand in Lode de Boningestraat

Wevelgem koopt het pand gelegen in de Lode De Boningestraat 22. Daar zat tot voor kort de vakbond ACV, maar die dienstverlening is inmiddels verhuisd. De gemeenteraad keurde de aankoop goed in haar zitting van donderdag 9 maart. De gemeente ziet bijzondere opportuniteiten in het gebouw, onder meer voor een sociaal kruidenier en bijkomende dienstverlening.

Centrale locatie
De vakbond ACV verliet eind 2022 het pand in de Lode de Boningestraat. Gezien de centrale locatie, in de nabijheid van het gemeentehuis en het gemeenteloket, ziet de gemeente veel mogelijkheden in het gebouw. Het pand paalt ook aan de Gemeentelijke Basisschool, afdeling Hoogstraat, wat een extra troef is. Aan de achterzijde is er een parking, binnenin bestaat het pand uit vier verdiepingen, waaronder een ruime kelder- en zolderruimte.

Centrumvernieuwing
Na meerdere plaatsbezoeken bleek het pand ‘zeer geschikt’ als locatie voor de werking van de sociaal kruidenier. Om het gebouw volledig te benutten zou er nog bijkomende dienstverlening in gehuisvest kunnen worden. De aankoop zal de geplande centrumvernieuwing verder versterken.

De gemeenteraad besliste in haar zitting van 10 november 2022 een bod uit te brengen op het gebouw en de bijhorende grond. Het bod blijft binnen de grenzen van het schattingsverslag. Wevelgem investeert 900 000 euro in de aankoop van het pand.