Persbericht: Trage wegen

Gepubliceerd op Woensdag 12 oktober 2022
trage weg; sportspoor

Wevelgem breidt netwerk trage wegen uit

Nieuwe verbinding tussen Menenstraat en Sportspoor

 

Komend weekend, op 15 en 16 oktober, is het ‘Dag van de Trage Weg’. De jongste maanden breidde het netwerk trage wegen uit en ook de komende maanden plant Wevelgem, als fietsgemeente, de aanleg van nieuwe verbindingen. Recentelijk werd de verbinding tussen de Menenstraat en site Sportspoor/Sportstraat aangelegd.

Netwerk
Het aanleggen van trage wegen en het wegwerken van ‘missing links’ is een prioritair actiepunt van de gemeente. Op die manier zorgt Wevelgem voor een veilig netwerk voor zowel functioneel als recreatief fiets- en wandelverkeer. De jongste maanden kwamen er heel wat verbindingen bij. Het tweesporenpad tussen de Secretaris Vanmarckelaan en de Heerweg zorgt voor een zachte verbinding tussen Gullegem en Moorsele, langs provinciedomein Bergelen. De doorsteek vanuit de Moorselestraat richting het zwembad werd verbreed, het Brouwerijpad werd verhard en de verbindingen aan de sporthallen in Gullegem werden heraangelegd in halfverharding.

De jongste realisatie is de doorsteek tussen de Menenstraat en site Sportspoor/Sportstraat. Die verbinding was tot voor kort moeilijk toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Het nieuwe pad kwam er in halfverharding met een groenstrook en zorgt voor een veilige, groene link voor fietsers en voetgangers.

De gemeente investeerde in die jongste realisaties ruim een kwart miljoen euro.

Blijven investeren
Wevelgem zet die inspanningen verder en investeert op korte termijn nog eens ruim
850 000 euro. Op de begraafplaatsen van Gullegem en Moorsele komen er nieuwe verbindingen, net zoals tussen de Vrijstraat en de Warandestraat. Op termijn wordt ook de Sint-Janschool in Moorsele gesloopt en deels onthard. Dat wordt een instappunt richting de verkavelingen in de Warandestraat, de Architect Vanhoornelaan en ’t Vrije.

Een netwerk van veilige stap- en fietsverbindingen, Wevelgem zorgt er voor!

[ www.wevelgem.be/tragewegen ]