PERSBERICHT: Toeristische brochure

Gepubliceerd op dinsdag 17 mei 2022

Wevelgem stelt nieuwe toeristische brochure voor

Modernere versie moet ondernemers duwtje in de rug geven na corona

Wevelgem heeft een nieuwe toeristische brochure klaar. Die is sinds 1 mei gratis te verkrijgen.

Frisser en moderner
De vorige toeristische brochure bestond al sinds 2017 en was dus dringend aan vernieuwing toe. De brochure steekt in een nieuw, frisser en moderner jasje. De brochure focust sterk op beleving voor jong en oud. De Wevelgemse troeven moeten de toerist overtuigen voor een bezoekje.

Er komen vier categorieën aan bod: beleef, bewonder, droom en proef. ‘Beleef’ belicht vooral activiteiten, zoals de wandel- en fietsroutes, de speeltuintjes in onze groenzones en de indoor- en outdoor sportmogelijkheden.  ‘Bewonder’ focust op onze verrassende plekken en bezienswaardigheden, zoals het bijenkunstwerk Relais of het FAS-museum. Alle info over logeren in Wevelgem vinden toeristen terug onder ‘Droom’ en de laatste categorie ‘Proef’ biedt een overzicht van onze horeca en streekproducten.

Verspreiding
Er zijn 3 000 exemplaren gedrukt. Indien nodig kunnen er nog bij gemaakt worden. De folder zal ook digitaal raadpleegbaar zijn via
www.wevelgem.be/toerisme. De brochures zullen te verkrijgen zijn in het infopunt voor toerisme in Bib in het Park. Ook in de diensten voor Toerisme van Wervik, Menen, Dadizele en Ledegem  zullen ze te vinden zijn. En ook bij de logies en toeristische ondernemers liggen er brochures om inspiratie op te doen tijdens het verblijf. Voor een toerist zijn logiesuitbaters vaak de eerste persoon met wie ze in contact komen als ze op vakantie of zakenreis zijn. Net om die reden zijn zij ook uitgenodigd voor de officiële lancering.

Heropleving na corona
Nu de coronapandemie stilaan achter ons ligt, moet de brochure ook de heropstart voor de ondernemers een duwtje in de rug geven. De cijfers namen in 2020 een duik, maar het is bedoeling zo snel mogelijk terug te keren naar het pre-coronatijdperk toen Wevelgem bijna 18 000 overnachtingen en ruim 9 000 verblijfstoeristen liet noteren. Anderzijds zorgde corona voor meer recreatieve cijfers in de Leiestreek. Daar is het de bedoeling om die stijging te bestendigen en te versterken. In 2020 waren er 2,6 miljoen recreatieve fietsers op het fietsnetwerk, ruim een derde beter dan in 2019.

Een uitgebreid aanbod voor vrijetijdsbeleving, Wevelgem zorgt er voor!

https://www.wevelgem.be/toeristische-brochure