Persbericht: Toegankelijk voetpad Koningin Fabiolastraat

Gepubliceerd op Donderdag 09 februari 2023

Wevelgem verbetert voetpad in Gullegem met aankoop woning

Kruispunt Voetweg – Koningin Fabiolastraat wordt veiliger

In het kader van het toegankelijk maken van voetpaden en het openbaar domein, beslist Wevelgem een pand in de Koningin Fabiolastraat 108 aan te kopen. De aankoop van het pand is goedgekeurd in de zitting van de gemeenteraad van donderdag 9 februari.

Het pand in de Koningin Fabiolastraat, ongeveer ter hoogte van De Voetweg, neemt een groot stuk van het voetpad in. Voetgangers zijn, zeker met kinder- of rolwagens,  genoodzaakt om de rijweg te gebruiken omdat het voetpad er te smal is.

De opportuniteit deed zich voor om het pand te kopen. Om meerdere reden van openbaar nut, maar vooral in functie van de toegankelijkheid van het voetpad, beslist de gemeente het pand te verwerven. Ze investeert daar 87 000 euro in. De gemeenteraad ging reeds in de zomer van 2022 akkoord om een bod uit te brengen.

Toegankelijk
Wevelgem wil het pand slopen om zo in eerste instantie het voetpad volledig toegankelijk te maken. De rest van het perceel kan gebruikt worden voor een stukje groen of een rustpunt met zitbank.

Tegelijk zal de gemeente ook het kruispunt met De Voetweg veiliger maken. Ook daar wordt gewerkt aan toegankelijkheid en oversteekbaarheid.

Toegankelijke voetpaden, Wevelgem zorgt er voor.