PERSBERICHT: Springplank

Gepubliceerd op Woensdag 20 april 2022
Springplank

Springplank zet lokaal talent in de kijker

Op vrijdag 29 april krijgt lokaal talent de kans om zich te tonen in het voormalige zwembad, waar ook het Big Bang Wetenschapsbad zich in bevindt. Met dit project willen Wevelgem en Jeugdclub Ten Goudberge zorgen voor een ontmoetingsplaats voor jonge artiesten uit verschillende kunsttakken. Springplank kadert in het Vlaamse initiatief ‘Lokale Helden’, van onder meer VI.BE. Het festival start om 16 uur en is volledig gratis.

Zes bands op een unieke locatie
In het voormalige badgedeelte zullen twee bands spelen. Bluai, gekend van De Nieuwe Lichting 2022 en het ÉÉN-programma Iedereen Beroemd, en Idiots uit Menen, dompelen bezoekers in het bad in een bruisende sfeer. Ook de binnenkoer wordt ingenomen, allemaal met lokaal talent: rapcollectief Siga X Tokalah, Indieband Antler, rockgroep The Black Gasolines en coverband Gratis Vat.

Springplank
Daarnaast zorgen jonge, lokale DJ’s voor de nodige sfeer en zijn er bijzondere optredens van onder meer ‘Schelpman’. Eén man komt zelfs voor de allereerste keer naar buiten met eigen muziek. Op die manier wil dit festival echt een Springplank zijn naar het grote werk. Niet enkel voor bands, maar ook voor jongeren die misschien wel een toekomst zien in de evenementensector. Zo wordt samengewerkt met jongeren die meehelpen als barman, DJ, ‘stagehand’ of zelfs promotor. Creatievelingen kunnen dan weer aan de slag in het textielproject LAP! en in het FabLab om hun eigen festivalshirts maken.

Infected
Springplank moet ook een ontmoetingsplaats zijn voor dat creatief talent. Met het project Infected wordt gezocht hoe verschillende  takken uit de cultuursector elkaar kunnen inspireren en ‘besmetten’. Zo wordt tijdens het concert van Siga X Tokalah live een kunstwerk gemaakt, geïnspireerd op de rap en de beats van de jonge band.

Springplankmoment
Big Bang is meer dan het wetenschapsbad dat gericht is om jong en oud kennis te laten maken met STEM-richtingen. Met enkele gerichte ‘springplankmomenten’ wil Big Bang ook een huis zijn voor de culturele sector. Zo wordt met Springplank de A van ‘Arts’ toegevoegd aan STEM, tot STEAM.

www.wevelgem.be/springplank

Een rijk cultureel netwerk, Wevelgem zorgt er voor!