Persbericht: sintbrochure

Gepubliceerd op Dinsdag 08 november 2022
Cover Sintbrochure

Wevelgem verdeelt kindvriendelijke sintbrochure

Aankomst Sint op zondag 20 november in het park

Wevelgem pakt dit jaar uit met een bijzondere sintbrochure die volledig gericht is naar kinderen. Dit nieuwe ‘doe-boek’ past binnen het traject ‘Kindvriendelijke gemeente’, waarbij communicatie vertaald wordt op maat van kinderen en jongeren. Het is de bedoeling om dit in de toekomst verder uit te rollen naar andere brochures. De Sint en zijn pieten komen dit jaar aan op 20 november in het park van Wevelgem.
 

Kindvriendelijke gemeente
Wevelgem wil zich nog sterker profileren als kindvriendelijke gemeente. Tot op heden was de communicatie over kinder- en jongerenactiviteiten gericht naar de ouders die zo hun kinderen informeerden. Door die denkwijze te draaien en hen rechtstreeks aan te spreken, zijn kinderen meer betrokken en zullen zij zelf (groot)ouders aanzetten om deel te nemen aan activiteiten en evenementen.

Praktische en inhoudelijke informatie wordt vertaald in begrijpbare, klare taal en illustraties, op maat van de kinderen. De informatie naar de ouders wordt beperkt tot het essentiële, of er wordt verwezen naar de website.

Voor Wevelgem is dit een primeur. Ouders worden dan ook gevraagd om hun mening te geven. Met die informatie zal verder gewerkt worden om deze doelgerichte aanpak verder te verfijnen.

De Sintbrochure is er voor kinderen tot ongeveer negen jaar. De meeste kinderen kennen tegen dan het grote geheim van de Sint. De allerkleinsten kunnen zich amuseren met de spelletjes, de leuke kleurplaten en de aftelkalender. Kinderen van het eerste tot het derde leerjaar kunnen alle informatie rond de aankomst van de Sint zelf ontdekken aan de hand van een leuk verhaal waarin ze zelf een rol kunnen spelen. Ouders kunnen het verhaal ook voorlezen. Er werd gelet op de leesbaarheid van de teksten. De prikkelende illustraties zorgen voor de nodige, visuele begeleiding voor jong en oud. De prenten werden door de eigen diensten gerealiseerd. Elke prent vertelt iets over de aankomst van de Sint en het activiteitenaanbod.
Het ‘doe-boek’ wordt verdeeld via de scholen. Het boekje is ook te verkrijgen in de gemeentelijke gebouwen of raadpleegbaar via de website.

Aankomst Sint
Dit jaar komt de Sint niet aan met de boot, maar strijkt hij op zondag 20 november neer in het park met een karavaan. Vanaf 14 uur zijn er een tiental activiteiten waar kinderen zich kunnen voorbereiden op de komst van de Goedheilig man. Ze kunnen liedjes zingen, een ritje maken op een draaimolen, luisteren naar verhalen, zich opmaken in een beautysalon of een pietenopleiding volgen op een hoogteparcours. Om 17 uur komt de Sint aan en zal hij de kinderen vanuit het kasteel Vanackere toespreken. Daarna mogen alle kinderen de Sint persoonlijk begroeten en krijgen ze iets lekkers mee. Het sintdorp is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Kindvriendelijke communicatie, Wevelgem zorgt er voor!

[ www.wevelgem.be/sint ]