PERSBERICHT | ‘Jonger dan je denkt’ houdt Wevelgemnaars actief

Gepubliceerd op Donderdag 27 oktober 2022
Feestelijke show met dans en muziek

Shownamiddagen op 15 en 16 november in de Porseleinhallen

Wevelgem heeft een najaarsprogramma uitgewerkt voor inwoners die iets meer jaartjes op de teller hebben staan. Het programma kreeg de noemer ‘Jonger dan je denkt’ mee. Alle activiteiten zijn gebundeld in een handige brochure.

Shownamiddagen
Tot vorig jaar organiseerde Wevelgem het Seniorenfeest. Dit jaar organiseert de gemeente opnieuw twee shownamiddagen in de Porseleinhallen, maar de naam Seniorenfeest verdwijnt. Het evenement valt nu volledig onder de noemer ‘Jonger dan je denkt’. Op beide dagen zullen 350 personen kunnen genieten van onder meer een carto(on)-act, het Showballet Showcase, violist Stijn van de Voorde én Luc Steeno. Tickets zijn reeds verkrijgbaar in de bibliotheek, het gemeenteloket en de lokale dienstencentra.

Samen met onder meer de gemeentelijke diensten en de lokale dienstencentra werd daarnaast nog een ruim programma uitgewerkt met tientallen activiteiten, evenementen en lezingen. De gemeente wil daarmee haar inwoners zo lang mogelijk, zo jong en actief mogelijk houden. Een initiatie graffiti of een wedstrijdje karabijnschieten geven aan dat er op bepaalde activiteiten geen leeftijd staat, ook al lijken ze op het eerste zicht gericht naar de jeugd. Aan de meeste activiteiten kunnen zowel jong, als iets ouder, samen deelnemen.

‘Jonger dan je denkt’
‘Jonger dan je denkt’ is niet toevallig gekozen. De naam verwijst naar het gelijknamige TV-programma dat vanaf 1965 werd uitgezonden op de openbare omroep BRT. Daarin toonde de BRT actieve senioren aan de slag tijdens een van hun hobby’s, uitstap of turnoefeningen. Daar bouwt de gemeente nu op verder.

Met ‘Jonger dan je denkt’ mikt de gemeente met dit gevarieerde aanbod op een oudere doelgroep, maar de activiteiten zijn uiteindelijk gericht naar iedereen die jonger is dan hij denkt, ongeacht de leeftijd.

[ www.wevelgem.be/jonger-dan-je-denkt ]