Persbericht: Geboortebos viert twintigste verjaardag

Gepubliceerd op Dinsdag 22 november 2022
Aanleg geboortebos Bergelen

Geboortebos blaast twintig kaarsjes uit

263 nieuwe bomen en struiken in provinciedomein Bergelen

Op zondag 27 november krijgen ouders van kinderen geboren tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2022, de kans om een geboorteboom te planten in het geboortebos in provinciedomein Bergelen. Deze boomplantactie wordt al voor de twintigste keer georganiseerd. De teller rondde vorig jaar de kaap van 10 000 geboortebomen.

Twintigste editie
Tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2022 werden in Wevelgem 282 kinderen geboren. De ouders krijgen allemaal de kans om een boompje te planten in het geboortebos. Wevelgem zorgt zo voor een blijvende herinnering voor de ouders en kinderen, maar ook voor meer groen in de gemeente. Ouders kunnen langsgaan tussen 9 en 12 uur om hun boompje te planten en te genieten van een drankje achteraf. Ze krijgen ook een ‘boomdiploom’ mee.

De plantactie is toe aan haar twintigste editie. In 2003 gingen de eerste geboorteboompjes in de grond nabij de Hondschotestraat. De voorbije twintig jaar kwam er verspreid over het hele domein bos bij, in nauwe samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen. In totaal gingen er al 10 085 bomen en struiken de grond in. Dit jaar komen er 263 bomen en hagen bij, nabij de hoofdparking van Bergelen in de Hemelhofweg.

Klimaatdoelstellingen
Met deze jaarlijkse actie realiseert Wevelgem meer groen en natuur. Daarmee werkt de gemeente ook verder aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Het is maar één van de acties om te zorgen voor meer groen in de gemeente. In februari krijgen jonggehuwden en koppels die wettelijk zijn gaan samenwonen, ook een huwelijksboom. Daarnaast biedt de gemeente subsidies voor wie een hoogstam(fruit)boom wil aanplanten in de tuin, of voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen.

[ www.wevelgem.be/geboortebos ]

Meer natuur, Wevelgem zorgt er voor!