PERSBERICHT: Flieflottertuin

Gepubliceerd op Donderdag 31 maart 2022
flieflottertuin

150 leerlingen starten aanplant Flieflottertuin

Nieuwe vlindertuin aan WZC Elckerlyck

Op donderdag 31 maart zullen de 150 leerlingen van drie Wevelgemse scholen starten met de aanplant van de nieuwe Flieflottertuin. Dat is de ecologische vlindertuin die op een braak liggend stuk aan woonzorgcentrum Elckerlyc komt.

150 leerlingen starten aanplant
Met de aanleg van de Flieflottertuin zorgen Wevelgem en WZC Elckerlyc voor een nieuwe groenpool in de gemeente. Het startschot van de inrichting gebeurt samen met 150 leerlingen van De Droomhut, De Posthoorn en basisschool SPWe. Zij starten met de aanplant van een sneukelbos.

Later komen er ook bloemenweides, kruiden, hoogstambomen en bessenstruiken bij. De tuin zal toegankelijk zijn voor rol- en kinderwagens door de aanleg van een pad in halfverharding. In het midden komt er een rustpunt met wat uitleg over de Flieflottertuin. Flieflotter is een oude benaming voor een vlinder. De tuin is ongeveer 3 000 m².

Groenpool voor bewoners Elckerlyc en buurt
De tuin zal een meerwaarde zijn voor de hele buurt en in het bijzonder voor de bewoners en bezoekers van het woonzorgcentrum. Het stuk grond ligt al jaren braak en zal nu aangeplant worden, met als doel de biodiversiteit te versterken. De ecologische tuin is met waard- en nectarplanten een grote meerwaarde voor inheemse vlinders, bijen en vogels. Die zorgt immers voor voedsel en biedt ook de nodige beschutting.

Energie- en klimaatactieplan
De nieuwe Flieflottertuin past in het kader van het energie- en klimaatactieplan van de gemeente, waarbij Wevelgem zich engageert om eigen gronden in te zetten voor klimaatdoelstellingen. De kosten voor dit project worden geraamd op ongeveer 30 000 euro. Dat is onder meer voor de voorbereidende werken, het plantgoed, de aanleg van het gazon en bloemenweides en de halfverharding vanaf het wandelpad Elckerlycplein.