PERSBERICHT: Cultuurseizoen 2022 - 2023

Gepubliceerd op vrijdag 17 juni 2022
kloostertuin

Voorstelling Cultuurseizoen 2022 - 2023

Seizoensvoorstelling in thema ‘Fiesta’

Op donderdag 16 juni stelde CC Wevelgem in de schouwburg van CC Guldenberg het nieuwe Cultuurseizoen 2022 - 2023 voor. Het thema van de seizoensvoorstelling dit jaar was Fiesta!, een knipoog naar het diepe coronadal waar de cultuursector uitkruipt nu er opnieuw gefeest mag worden. De abonnementsverkoop start op maandag 20 juni.

Seizoensvoorstelling
Cultuur mag weer een feest worden, waarbij iedereen opnieuw ten volle kan genieten van theater, muziek, lezingen, film en tentoonstellingen. Op donderdag 16 juni wordt het startschot gegeven tijdens een uitverkochte seizoensvoorstelling, met onder meer optredens en een gezellige drink in de Kloostertuin die dit jaar een groene hotspot wordt in het centrum van Wevelgem.

Het nieuwe seizoen brengt een uitdagend en gevarieerd aanbod cultuur op de vertrouwde theaterplanken. Grote namen als Flip Kowlier, Erik van Looy, Absynthe Minded, Amelie Albrecht, Circus Ronaldo, Bruno Vanden Broecke, Henk Rijckaert en De Kempvader. Maar CC Wevelgem heeft ook aandacht voor nieuw talent en kleine, verrassende parels.

Samenwerken met de Bib
CC Wevelgem en Bib in het Park werken nog meer samen. Dat zal te merken zijn aan de vele interessante lezingen, de filmprogrammatie en het aanbod in de BIB zelf, met workshops, tentoonstellingen, lezingen, muziek en literaire beleving. Onder de noemer BIB XL gaan ze samen voor gevarieerde, kleinschalige ontmoetingsmomenten in de bib.

Het seizoen begint deze zomer met een zwoel aanbod op verschillende locaties, met onder meer optredens en theater in de Kloostertuin, film in het Park en het kinderfestival Into The Woods in provinciedomein Bergelen. In La Roseraie is er een tentoonstelling met curator Lieven Decabooter, en is er zowel theater in de huiskamer als in een vrachtwagen. Doorheen het lopende seizoen komen er nog extra activiteiten bij.

‘We voelen dat de mensen opnieuw snakken naar een cultureel aanbod, naar ontmoeting en naar nieuwe prikkels. Het voelt goed, om met dit sterk programma, de draad opnieuw te kunnen opnemen’, aldus schepen van Cultuur, Lobke Maes.

Ticketverkoop
Op maandag 20 juni gaat de abonnementsverkoop van start. We werken opnieuw met de oude vertrouwde formules. Vanaf vier voorstellingen heb je recht op abonnementskortingen en een gratis smaakmakervoorstelling. Je vindt alle info en het formulier op onze website.
De losse ticketverkoop start op 1 juli. Tickets bestellen kan via de webshop
https://www.wevelgem.be/webshop of bellen naar 056/433 495.