Persbericht: Chalet d'Amour 2023

Gepubliceerd op Vrijdag 10 februari 2023
Chalet d'Amour; huwelijksbomen

Chalet d’Amour schenkt huwelijksboom aan 112 koppels

Zaterdagochtend 11 februari, niet toevallig kort voor valentijn, komen 112 koppels een huwelijksboom afhalen aan de Chalet d’Amour in het Park van Wevelgem. Sinds maart 2021 kunnen pasgehuwden of koppels die wettelijk gaan samenwonen gratis een huwelijksboom aanvragen.

Een huwelijk of wettelijk samenwonen is voor veel mensen een mooi moment in hun leven. De gemeente Wevelgem wil dat moment dan ook vastleggen met het schenken van een boom aan de geliefden. Alle gehuwde koppels en koppels die wettelijk gingen samenwonen, krijgen sinds maart 2021 de kans om uit een reeks bomen een hoogstamboom te kiezen, aangepast aan de grootte van hun tuin.

112 koppels gingen het afgelopen jaar effectief in op het aanbod, ongeveer de helft van de koppels die in de inschrijfperiode huwden of wettelijk gingen samenwonen. Koppels die dit jaar intekenen zullen hun boom begin 2024 kunnen afhalen. Dat geldt ook nog voor koppels die in december 2022 gingen samenwonen of huwden. De lijst wordt immers elk jaar eind november afgesloten.

Creatief
De huwelijksboom is niet enkel een aandenken aan een mooi moment in hun leven, maar de koppels dragen hiermee ook hun steentje bij aan een beter klimaat.

Met dit unieke initiatief blijft Wevelgem werken om de gemeente op een creatieve manier te vergroenen en zo meer klimaatrobuust te maken. Jaarlijks plant de gemeente ook een geboortebos aan en sinds het najaar van 2021 kan iedereen die een hoogstam(fruit)boom aanplant in zijn/haar tuin een subsidie aanvragen.

Wevelgem ondertekende onlangs het lokaal energie- en klimaatpact 2.0 (LEKP 2.0). Eén van de doelstellingen daarin is dat er tegen 2030 per inwoner één extra hoogstamboom bijkomt. Het project van de huwelijksbomen draagt bij om die doelstellingen ook effectief te halen.

Een groene gemeente, Wevelgem zorgt ervoor!

[ www.wevelgem.be/huwelijksboom ]