PERSBERICHT: 1 000 euro noodhulp voor Oost-Afrika

Gepubliceerd op donderdag 23 juni 2022
droogte; afrika; noodhulp

Wevelgem schenkt 1 000 euro noodhulp in strijd tegen voedselcrisis Oost-Afrika

Wevelgem schenkt 1 000 euro subsidie aan Oxfam België voor dringende water- en voedselhulp in Oost-Afrika. De regio kampt met een alarmerende hongercrisis die 28 miljoen mensen bedreigt. Dat is beslist op het schepencollege van woensdag 22 juni.

Humanitaire ramp
Er dreigt een humanitaire ramp in Oost-Afrika door een gebrek aan voedsel. Corona en de oorlog in Oekraïne wegen op de voedselprijzen. Tegelijkertijd kampen Kenia, Somalië en Ethiopië met een derde slecht regenseizoen op rij. Ook in die fragiele regio laat de klimaatverandering zich voelen.

De droogte was de voorbije vier decennia nog nooit zo erg. Oxfam België verleent noodhulp met acute water- en voedselhulp, maar zorgt ook voor structurele maatregelen, zoals de begeleiding van landbouwers, onder meer om teelten klimaatbestendiger te maken.

Wevelgem komt tegemoet aan de noodkreet van Oxfam België met een subsidie van 1 000 euro. De gemeente kende eerder dit jaar al datzelfde bedrag toe voor medische hulp in Oekraïne aan Artsen zonder Grenzen en aan het consortium 12-12 voor de noodhulp aan Oekraïense vluchtelingen.