Nieuws - meest recent

mrt
01

Van 1 tot 31 maart is er in Vlaanderen weer Jeugdboekenmaand.
Onder de noemer 'Eureka!' heeft de Jeugdboekenmaand het over de evolutietheorie, over fleece truien en over gesmeerde fietsen.
In boeken, natuurlijk.

Eureka

De Jeugdboekenmaand wil weten hoe de wereld in elkaar zit, hoe de dingen werken en waarom, en wie wat waar en wanneer en hoe uitgevonden heeft.
Eerst zijn er de vragen in het hoofd. Nieuwsgierig zijn. Willen weten. Zoeken. Kijken. Iets proberen. Uitvinden. Ontwerpen. Mislukken. Opnieuw proberen.
Eureka is het feestje dat daarbij hoort.

Onlangs vond opnieuw de loting plaats voor de spaaractie op de markt in Moorsele. Uit de meer dan 50 waardebonnen die in januari werden ingeleverd werden 8 winnaars gekozen. Dit zijn de gelukkigen:

mrt
02

In het kader van de Jeugdboekenmaand (Eureka!) is er op vrijdag 2 maart een workshop 'Codekraker!' in de Bib in het park.

Voor het ondergronds brengen van de leidingen wordt in opdracht van de watergroep en infrax op dit kruispunt binnenkort een doorsteek van de ene kant van de Wijnbergstraat tot aan de elektrische cabine aan de overkant van de Wijnbergstraat gemaakt. Onder normale omstandigheden gebeuren deze werken woensdag 21 of donderdag 22 februari.

Vanaf maandag 19 tot 22/02 zal het stuk ter hoogte van de watertoren tussen de Kwadestraat en Rommelen voor fietsers afgesloten zijn. Het buizennet wordt afgekoppeld in de watertoren van het buizennet buiten (omwille van nakende verkoop watertoren).

 

BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER EEN AANVRAAG VAN OMGEVINGSVERGUNNING

BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER EEN AANVRAAG VAN OMGEVINGSVERGUNNING
De heer en mevrouw Johan en Nele Pardo-Leys, wonende Lode de Boningestraat 21, 8560 Wevelgem
heeft/hebben een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen.

De aanvraag gaat over het wijzigen van de functie van het stationsgebouw wevelgem tot commerciële ruimte,

voor het perceel/de percelen, gelegen Stationsstraat 1 -3, kadastraal gekend:
Wevelgem 2de afdeling, sectie B, nrs. 0703E2, 0703D2

mrt
22

De opvolging

Tom Boonen zal voor het eerst sinds lang het klassieke wielerseizoen niet kleuren.
Wie vertrekt als favoriet nu Tornado Tom niet meer de patron van het peloton is?
Stof genoeg voor een spitse wieleravond aan de vooravond van Gent-Wevelgem!

In toepassing van art. 186 van het gemeentedecreet worden de reglementen en verordeningen van de gemeente hier bekendgemaakt.

De Burgemeester verklaart hierbij, in uitvoering van artikel 31 § 3 van het Vlaams Reglement betreffende de milieuvergunningen, dat de Deputatie op 25/01/2018 een omgevingsvergunning heeft verleend aan de heren VANDEMOORTELE Patric en Pascal wonende  Rommelen 2, 8560 Wevelgem om een inrichting te exploiteren met als voorwerp:

verder exploiteren grondwaterwinning, herschikking runderen en uitbreiding met 10 andere varkens 

met volgende rubrieken: 9.5.c)2°2°, 9.5.c)2°4°, 16.3.1.1°, 53.8.2°