Nieuwe turnhal voor GBS Hoogstraat (Wevelgem)

Gepubliceerd op Vrijdag 21 mei 2021

Nieuwe turnhal voor GBS Hoogstraat (Wevelgem)

De gemeentelijke basisschool Hoogstraat in Wevelgem krijgt een nieuwe turnhal aan de zuidzijde van de schoolsite. Die investering past in het kader van het ruimere Masterplan GBS Hoogstraat dat momenteel afgewerkt wordt.

Op dit moment turnen de kinderen nog in de gemeentelijke sporthal Vanackere naast het oude zwembad. Met de opening van het nieuwe zwembad De Zwemkom verdwijnen binnenkort het oude zwembad en de sporthal en moet er een alternatief komen voor de leerlingen van GBS Hoogstraat. De gemeente besliste een nieuwe turnhal te realiseren op schaal van de school, op de schoolsite zelf. Ook sportverenigingen zullen na de schooluren de nieuwe turnhal kunnen gebruiken. Tot de realisatie van de nieuwe hal, kunnen de leerlingen en verenigingen blijven gebruik maken van de sporthal Vanackere.

De eerste fase van het project moet tegen het einde van de legislatuur afgerond worden. Dat houdt de realisatie van de turnhal, maar ook een grotere refter en de verhuis van enkele kleuterklassen in.

De plannen passen ook in het kader van het ruimere toekomstplan voor GBS Hoogstraat. Het masterplan, in opmaak in samenwerking met intercommunale Leiedal, voorziet onder meer ruimte voor naschoolse opvang, één duidelijke hoofdtoegang en een ruimere speelplaats, met minder verharding en meer groen. De kosten van het volledige project wordt geraamd op 7,5 miljoen euro, waarvoor een aanvraag wordt ingediend bij Agion (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) voor een subsidietoelage.

Masterplan Wevelgem

De realisatie maakt deel uit van het ruimere masterplan Wevelgem en de herinrichting van het centrum om de kern van de gemeente levendig en aantrekkelijk te maken. Meer informatie is te lezen op www.wevelgem.be/meerjarenplan2020-2025/masterplan-wevelgem .

GBS Hoogstraat campus