Nieuwe skeelerroutes

Gepubliceerd op maandag 28 juni 2021
skeeleren

Wevelgem is twee skeelerroutes rijker

Wevelgem pakt deze zomer uit met twee gloednieuwe skeelerroutes. De gemeente komt daarmee tegemoet aan een stijgende vraag en populariteit van buitensporten. Voorlopig gaat het om een tijdelijk initiatief dat na de zomer geëvalueerd zal worden.

De skeelerroutes passen in het zomerprogramma van Wevelgem dat zoveel mogelijk mensen enerzijds elkaar in openlucht wil laten ontmoeten en anderzijds wil laten genieten van een gevarieerde ‘staycation’. De sportdienst stippelde twee routes uit, een van vijf kilometer en een van dertien kilometer. Beide routes starten en eindigen aan de Zwemkom op de site Sportspoor.

Ze vertrekken richting de Wijnberg waar de korte en lange route splitsen van elkaar. De korte route keert terug via verkeersluwe straten in de Wijnberg. De lange route brengt de rolschaatsers tot in de dorpskern van Moorsele. De route zal vanaf begin juli aangeduid zijn met pijlen en zal ook te vinden zijn op www.wevelgem.be/skeelerroute .

‘We hebben al verschillende wandel-, loop- en fietsroutes die door de coronapandemie veel gebruikt worden. Met deze skeelerroutes breiden we het aanbod verder uit voor een sport die aan populariteit wint’, aldus schepen van Sport Geert Breughe.

Als de skeelerroutes in de smaak vallen, volgen mogelijk permanente routes.

Een gevarieerde sportaanbod voor iedereen, Wevelgem gaat ervoor!