Kunstenaarsgids

Gepubliceerd op Donderdag 21 oktober 2021

Wevelgem lanceert digitale kunstenaarsgids

Lancering samen met Buren bij Kunstenaars

Wevelgem maakt werk van een digitale kunstenaarsgids waar alle lokale kunstenaars op verzameld worden. Iedereen kan zich vanaf 23 oktober registreren, niet toevallig tijdens Buren bij Kunstenaars dat dit weekend plaatsvindt.

Aanleiding
In 2019 organiseerde Wevelgem ‘Route Artistique’, een reeks workshops met lokale kunstenaars. Uit een bevraging achteraf bleek dat er nood was aan een platform zodat kunstenaars elkaar beter konden leren kennen en een netwerk opbouwen. Ook voor het ruime publiek is zo’n platform interessant om snel in contact te komen met lokale artiesten: van schilders tot muzikanten, van beeldhouwers tot juwelenmakers.

Digitale kunstenaarsgids
Iedereen gedomilicieerd in Wevelgem kan zich registeren vanaf zaterdag 23 oktober, via
www.wevelgem.be/kunstenaarsgids. Op het platform wordt alles overzichtelijk verzameld per discipline.

Voor elke geregistreerde kunstenaars wordt een aparte pagina aangemaakt met een eigen foto en de contactgegevens. Daarop kunnen ze meer informatie geven over hun eigen werk, zoals een overzicht van de materialen waarmee ze aan de slag gaan, de stijl die ze hanteren en de thema’s die aan bod komen. Ook is er de mogelijkheid om door te verwijzen naar een eigen website of eigen sociale mediakanalen.

Buren bij Kunstenaars
Het platform wordt niet toevallig gelanceerd tijdens het kunstevenement Buren bij Kunstenaars. De Provincie West-Vlaanderen staat niet meer in voor de organisatie. De dertien gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen sloegen wel de handen ineen om alsnog een editie op poten te zetten.

In Wevelgem laten 53 lokale kunstenaars je kennismaken met hun werk. Dit doen ze individueel in hun eigen woning of atelier. Er zijn ook verschillende kunstenaars die samen een groepstentoonstelling op poten zetten.

Op de website www.burenbijkunstenaars.be is een overzicht te vinden van alle deelnemende kunstenaars in de regio Zuidwest. Een overzicht van de Wevelgemse deelnemers is terug te vinden op www.wevelgem.be/burenbijkunstenaars.

Alle locaties zijn vrij te bezoeken op zaterdag 23 en zondag 24 oktober, telkens van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur.