Herinrichting parking Sint-Hilariuskerk

De voorbereidende werken voor de herinrichting van de parking tussen de Sint-Hilariuskerk en de residentie Paganini en de heraanleg van het plein voor de grot zijn al een tijdje bezig.

17 mei start aannemer Wegenbouw Ockier met de uitvoering van de infrastructuurwerken. Het is de bedoeling dat de werken afgewerkt zijn tegen 1 september.

De toegang tot de school kant Lode De Boningestraat zal breder gemaakt worden zodat de kerk en de school toegankelijker worden. Er worden fietsbeugels voorzien aan de zijkant van de kerk en ter hoogte van de school. De kleuters en leerlingen van het derde en vierde leerjaar van de vestiging Hoogstraat werkten mee aan een kunstige zitbank die gerealiseerd wordt door kunstenaar Hans De Pelsmacker en die op het plein zal geplaatst worden.

Door deze werken zal de school enkel toegankelijk zijn via de Hoogstraat tot het einde van dit schooljaar. De rijen die normaal via het grotplein vertrekken zullen in die periode via de Hoogstraat vertrekken. Gelieve er rekening mee te houden dat de schoolpoorten kant grotplein vanaf dinsdag 16 mei (maandag geen school) zullen afgesloten worden.

Aangemaakt op: 17/03/2017