Vanaf 17 mei 2017 - Herinrichting parking Sint-Hilariuskerk

De voorbereidende werken voor de herinrichting van de parking tussen de Sint-Hilariuskerk en de residentie Paganini en de heraanleg van het plein voor de grot zijn al een tijdje bezig.

17 mei is aannemer Wegenbouw Ockier gestart met de uitvoering van de infrastructuurwerken.

In de week 10 juli worden de funderingen aangelegd en zorgt de aannemer ervoor dat de keldergarages terug kunnen gebruikt worden. Na het verlof wordt de zitbank voor de grot verder afgewerkt. Het einde van de werken is voorzien voor 1 september.

De toegang tot de school kant Lode De Boningestraat zal breder gemaakt worden zodat de kerk en de school toegankelijker worden. Er worden fietsbeugels voorzien aan de zijkant van de kerk en ter hoogte van de school. De kleuters en leerlingen van het derde en vierde leerjaar van de vestiging Hoogstraat werkten mee aan een kunstige zitbank die gerealiseerd wordt door kunstenaar Hans De Pelsmacker en die op het plein zal geplaatst worden.

Door deze werken zal de school enkel toegankelijk zijn via de Hoogstraat tot het einde van dit schooljaar. De rijen die normaal via het grotplein vertrekken zullen in die periode via de Hoogstraat vertrekken. Gelieve er rekening mee te houden dat de schoolpoorten kant grotplein vanaf dinsdag 16 mei (maandag geen school) zullen afgesloten worden.

Aangemaakt op: 17/03/2017