Herinrichten kruispunt Kezelberg (N32)

Gepubliceerd op vrijdag 17 september 2021

Wegen en Verkeer plant de herinrichting van het kruispunt van de Kezelberg (N32) met de Ieperstraat in Wevelgem, vlakbij de grens met Dadizele (Moorslede). Op dit kruispunt gebeurden in het verleden vaak ongevallen. Met een nieuwe herinrichting wordt het kruispunt overzichtelijker en veiliger.

» Timing
» Locatie
» Welke werken

» Afkoppelen riolering
» Infosessie


 

Timing

Er is nog geen startdatum. Wegen en Verkeer werkt momenteel aan de voorbereiding van dit project. In de zomer van 2021 werd een omgevingsvergunning aangevraagd om het project te kunnen uitvoeren. 

Locatie

De projectzone op de Kezelberg (N32) loopt van huisnummer 266 tot aan het eind van de bebouwing. Een deel van de Ieperstraat zelf wordt ook aangepakt. 

 

Kezelberg

Welke werken?

  1. Er komen verkeerslichten zodat iedereen op een veilige manier kan oversteken. Aan het kruispunt komen zebrapaden en opstelstroken voor fietsers.
  2. De fietspaden worden allemaal vernieuwd. Enkele fietspaden aan het kruispunt die vandaag tegen de rijweg liggen, worden vrijliggend met een veilige zone tussen fietsers en auto's. Alle fietspaden worden 2 meter breed.
  3. Er komen middeneilanden voor en achter het kruispunt. Die zorgen voor meer overzicht en veiligheid.
  4. De bushaltes Moorsele Kezelberg worden vernieuwd. Ze krijgen een verhoogd perron zodat je er comfortabeler op de bus kan stappen. De halte richting Roeselare wordt opgeschoven tot aan het kruispunt.

 

Afkoppelen riolering:

Ingevolge de Vlarem-wetgeving is een volledige scheiding tussen afvalwater en hemelwater verplicht van zodra een gescheiden riolering wordt aangelegd in een straat. Dit betekent dat alle woningen in de projectzone dienen af te koppelen, regenwater dient aangesloten op de regenwaterleiding (RWA) en afvalwater dient aangesloten op de afvalwaterleiding (DWA).

De gemeente Wevelgem ondersteunt u daarbij via de aanstelling van een afkoppelingsdeskundige en via een nieuw subsidiereglement.

Meer informatie over afkoppelen: klik hier

De afkoppelingsdeskundige die door de gemeente werd aangesteld is Jonckheere Studiebureau BV, Koningin Astridlaan 134/5, 8200 Brugge (Sint-Michiels)

Infosessie

  • Wanneer?

De infosessie vindt plaats op dinsdag 28 september. U bent doorlopend welkom tussen 19u00 en 20u30. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

  • Waar?

Ontmoetingscentrum OC De Stekke, Sint-Maartensplein 12, Wevelgem.

Heeft u vragen over dit project?

regiomanager.kortrijk@wegenenverkeer.be of https://wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-kruispunt-kezelberg-met-ieperstraat