Gele Doos

Gepubliceerd op Vrijdag 17 september 2021
Gele Doos

Wevelgem zorgt voor vlotte verdeling Gele Doos

Wevelgem wil in samenwerking met de lokale dienstencentra en dienst thuiszorg zorgen voor een vlotte verspreiding van de Gele Doos onder onze 80-plussers. Die doos omvat alle medische en andere gegevens en moet in de frigo bewaard worden. Alle veertien Zuid-West-Vlaamse lokale besturen werken mee aan het project dat gecoördineerd is door Welzijn13 (W13).

Gele Doos
De Gele Doos is een gele bewaardoos. In de doos steken belangrijke persoonsgegevens, contactgegevens en medische gegevens. 80-plussers bewaren de Gele Doos in de (deur van de) koelkast. Dit is een gemakkelijke vindplaats voor de hulpverleners. Zo hebben zij snel de nodige informatie om mensen te helpen wanneer ze in nood zijn. Een blauwe sticker op de binnenkant van de voordeur geeft aan of er een Gele Doos aanwezig is. De gemeente wil ook helpen om de nodige documenten in te vullen.

Verdeling
Om het project te laten slagen is een goede verdeling van primordiaal belang. De Gele Doos die gratis is, zal op afspraak kunnen afgehaald worden bij dienst thuiszorg of bij de drie lokale dienstencentra: LDC Elckerlyc (Wevelgem), Het Knooppunt (Gullegem) en Martha (Moorsele). Ze kunnen aangevraagd worden door de zorgbehoevende, hun mantelzorgers of een professionele hulpverlener. Op die manier wil de gemeente zorgen voor een snelle en vlotte verdeling bij thuiswonende ouderen. Op termijn wordt bekeken of het project kan uitgerold worden bij mensen die jonger zijn dan 80 jaar.

Je kan de Gele Doos, na telefonische afspraak, ophalen bij:

  • LDC Elckerlyc – Elckerlyckplein 1 te Wevelgem - 056/43 55 10
  • LDC Martha – Sint Maartensplein 13 te Moorsele – 0470/93 67 67
  • LDC Het Knooppunt – Gulleheemlaan 20 te Gullegem – 056/43 20 80
  • Dienst Thuiszorg – Deken Jonckheerestraat 9 te Wevelgem – 056/43 55 00