Fietszone Moorsele

Gepubliceerd op Maandag 13 september 2021
fietszone Moorsele

Centrum Moorsele voortaan fietszone

Tweede fietszone in Wevelgem

Vanaf 16 september krijgt Moorsele een fietszone. Die zal de bestaande fietsstraten in het centrum verbinden. De ingebruikname luidt de start in van de Week van de Mobiliteit.

Door de smalle centrumstraten in Moorsele zijn gemotoriseerd verkeer en zwakke gebruikers moeilijk verenigbaar. Enkele fietsstraten, zoals een deel van Overheulestraat en de Salinusstraat, verhoogden reeds het comfort en de veiligheid van de fietsers. Na een brede bevraging bij de bewoners, is beslist om die fietsstraten te verbinden en een fietszone te realiseren. Er geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur en automobilisten mogen fietsers niet inhalen.

De verkeersmaatregelen gelden in de Caesar Gezellestraat, de Salinusstraat, de Damberdstraat, de Kasteeldreef, de Kafhoek, de Burgemeester Pareitlaan en delen van de Ieperstraat, de Overheulestraat en de Rozenstraat.  De zone zal afgebakend worden met verkeersborden. In de aanvangsfase zullen vlaggen de gebruikers bewust maken dat ze in een fietszone rijden.

Tweede fietszone
De aannemer begint deze week nog met de nodige werkmarkering en het aanbrengen van de fietssuggestiestroken. Na de fietszone in Gullegem, die in gebruik werd genomen op 1 september, gaat het om de tweede fietszone in Wevelgem. Deze zone is permanent. Voor de fietszone in Gullegem wordt in december nog een evaluatie gemaakt, al zal minstens een deel fietszone blijven.

‘Na de schoolomgeving in Gullegem komt er nu een tweede fietszone in Moorsele. De verkeersveiligheid en het fietscomfort in onze kernen zal daarmee verder versterkt worden. We moedigen hiermee onze inwoners ook aan om te voet of met de fiets naar de kernen te komen en de auto te laten staan. Dat is trouwens ook het opzet van de Week van de Mobiliteit’, aldus schepen voor Mobiliteit Lobke Maes.

Week van de Mobiliteit
De start van de nieuwe verkeerssituatie valt ook binnen de Week van de Mobiliteit, van 16 tot 22 september. Tijdens deze campagneweek worden burgers gesensibiliseerd rond duurzame mobiliteit. Naast de tweede fietszone pakt Wevelgem opnieuw uit met een autovrije zondag en zal er op zondag 19 september tijdens een Braderie een informatiestandje staan om alle vormen van deelmobiliteit in de kijker te zetten. Bezoekers zullen ook een ritje kunnen maken met een elektrische fiets of met elektrische deelwagen.


Duurzame mobiliteit en een veilig en comfortabel fietsnetwerk, Wevelgem zorgt ervoor!