Dag van Nationale Rouw

Gepubliceerd op dinsdag 20 juli 2021
rouw

Wevelgem doet mee aan Dag van Nationale Rouw

Wevelgem neemt deel aan de Dag van Nationale Rouw ter nagedachtenis van de slachtoffers van de overstromingen in het oosten van België. De gemeente maakt ook een eerste schijf financiële steun vrij.

Net zoals in alle gemeenten zullen dinsdag 20 juni de vlaggen in de gemeente een hele dag halfstok hangen.  Daarnaast zullen de hulpdiensten om twaalf uur dinsdagmiddag hun sirenes een minuut lang laten loeien, gevolgd door een minuut stilte van 12.01 uur tot 12.02 uur. De  gemeente roept haar inwoners dan ook op om die minuut zoveel mogelijk te respecteren en hun activiteiten even neer te leggen als eerbetoon aan de vele slachtoffers van deze onmenselijke natuurramp.

Het Rode Kruis roept voorlopig op om geen inzamelacties te organiseren. De bevoegde regeringen, de nationale crisiscel en het Rode Kruis brengen op dit moment de hoogste noden in kaart, zodat ze gericht de juiste hulp kunnen bieden. Via www.rodekruis.be/helpenhelpt kunnen mensen zich opgeven als vrijwilliger. Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kan je ook een gift storten.

Ook Wevelgem zal haar steentje bijdragen met financiële middelen. Het eerstvolgende College van Schepenen en Burgemeester zal beslissen over financiële steun vanuit het noodfonds.

De gemeente dankt wel de vele mensen die de handen uit de mouwen wilden steken en een ware golf van solidariteit op gang brachten.