Bedrijfsbezoeken burgemeester en schepenen

Gepubliceerd op Donderdag 23 september 2021
eierkoek

Wevelgem trekt opnieuw op bedrijfsbezoek

Het college van burgemeester en schepenen pikt een oude traditie op en gaat opnieuw maandelijks een bezoekje brengen aan één van de Wevelgemse bedrijven. Het bedrijf Messely-Decreton in de industriezone Wevelgem-Zuid komt vrijdag het eerst aan de beurt.

Voor de uitbraak van de coronapandemie bezochten de burgemeester en schepenen elke laatste vrijdag van de maand een lokaal bedrijf. Het opzet is tweeledig: enerzijds elkaar beter leren kennen en anderzijds eventuele noden en problemen in kaart brengen. “De Wevelgemse ondernemers waardeerden deze bezoeken. Daarnaast vormden ze een bron van inspiratie voor het gemeentelijk beleid. Daarom willen we ook post-corona deze goede traditie terug oppikken”, aldus schepen voor Economie Kevin Defieuw.

Het bestuur zorgt voor een goede spreiding over de sectoren en deelgemeentes heen. Grote spelers maar ook KMO’s stonden en staan op het programma. Voor corona bezocht het college onder meer het Bedrijvencentrum, het VDAB-opleidingscentrum, het verdeelcentrum van Lidl, het sorteercentrum van DHL, Groep Masureel, wielerploeg Deceunick-Quick-Step, Luxaviation, zetelfabriek Demuynck, Solidor, EEG, etc.

Messely-Decreton komt als eerste aan de beurt. Het familiebedrijf produceert al vier generaties lang de echte Wevelgemse eierkoeken op ambachtelijke wijze en volgens traditioneel recept.